Računalništvo, telefonija
04.04.2008 14:35
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

IBM Forum 2008

Kot vsako leto je tudi letos v Portorožu potekal IBM Forum (2.-3.4.2008), na katerem se zberejo številna podjetja iz IT industrije, kjer predstavljajo različne zanimive projekte na področju IT-ja. IBM Forum je slavnostno odprla Biljana Weber, generalna direktorica IBM Slovenija, ki nam je v svojem uvodnem nagovoru predstavila inovacije, ki bodo v naslednjih petih letih spremenile način dela, življenja in preživljanja prostega časa ljudi. Dejan Podgoršek, direktor prodaje računalniških sistemov iz IBM Slovenija pa je govoril o energiji, ki je vsako leto dražja, poleg tega pa proizvodnja elektrike ustvarja tudi ogromno količino toplogrednih plinov. Tako je IBM-ov projekt Big Green, program z eno milijardo dolarjev letnega proračuna, namenjen razvoju vseh IT komponent, ki pripomorejo k zmanjšanju porabe električne energije.

Aleš Petan iz Turboinštituta in Luka Pušnik iz IBM-a sta predstavila najmočnejši superračunalnik v regiji – LSC Adrio, 2048 jeder kot živ organizem, ki bo pomagal učinkovito izkoriščati obnovljive vire energije.


Biljana Weber – IBM Slovenija

Borut Žnidar in Marko Poje iz Avtente sta govorila o IKT varnosti, ki ima v podjetjih vse bolj pomembno vlogo. Zaradi močnejše informacijske podpore poslovanju je to področje pomembnejše, občutljivejše in zato izpostavljeno večjim tveganjem. Na drugi strani je vse večji pritisk na zmanjšanje stroškov, še posebej pri neključnih dejavnosti v podjetju. Zunanje izvajanje ali upravljanje IKT varnosti je lahko rešitev, ki prinaša nove pomisleke, izzive in možnosti.

Več informacij o forumu lahko najdete na http://www-05.ibm.com/si/ibmforum/.


Prijavi napako v članku