Računalništvo, telefonija
20.11.2010 13:14

Deli z drugimi:

Share

IBM bo doniral 50 milijonov dolarjev za modra mesta

Roche in IBM sodelujeta pri razvoju nanotehnologije za sekvencioniranje DNK
Roche in IBM sodelujeta pri razvoju nanotehnologije za sekvencioniranje DNK

IBM je pred dnevi predstavil program Smarter Cities Challenge, v okviru katerega bo doniral tehnološke rešitve in storitve v vrednosti 50 milijonov dolarjev. S tem bo pomagal 100 mestnim upravam po vsem svetu. Ekipe IBM-ovih strokovnjakov bodo vodilnim v mestnih upravah predstavili priporočila za uspešno rast, boljšo oskrbo s storitvami, večjo vpletenost občanov in večjo učinkovitost mest.


Program Smart Cities Challenge je trenutno največja človekoljubna naložba v IBM-u, ki je v letu 2009 v obliki denarnih prispevkov, tehnologije in svetovalnih storitev za dobrodelne namene prispeval 186 milijonov dolarjev. V prihodnjih treh letih bodo IBM-ove ekipe strokovnjakov obiskale tista mesta, ki se bodo v okviru programa najbolj izkazala. Strokovnjaki se bodo poglobili v lokalne probleme, povezane z upravljanjem zdravstva, izobraževanja, varnosti, socialnih storitev, transporta, komunikacij, trajnostnega razvoja, proračuna, energije in komunalnih storitev.

Strokovnjaki družbe IBM bodo mestnim upravam pomagali pri analizi in določanju prednostnih nalog, oceni prednosti in slabosti ter izkoriščanju uspešnih strategij, ki so jih uporabila druga mesta. Po preučevanju vloge, ki jo lahko inteligentne tehnologije odigrajo pri izboljšanju različnih vidikov življenja v mestu, bo IBM predlagal oprijemljive strategije, usmerjene v to, da bodo regije bolj zdrave, varnejše, cvetoče ter privlačne za trenutne in bodoče prebivalce ter podjetja. Glavna tema programa bo zbiranje, izmenjava, analiza in izkoriščanje podatkov.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IBM SLOVENIJA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IBM SLOVENIJA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Roche in IBM sodelujeta pri razvoju nanotehnologije za sekvencioniranje DNK

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IBM SLOVENIJA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku