Računalništvo, telefonija
01.02.2016 13:21

Deli z drugimi:

Share

Huawei Y6 – dosti muzike za malo denarja

Huawei Y6 – dosti muzike za malo denarja
Huawei Y6 – dosti muzike za malo denarja

Nobenega dvoma ni, da v Kitajskem podjetju Huawei znajo izdelovati kakovostne pametne telefone za solidno ceno. Če so še nedolgo tega vstopni modeli veljali za počasne in polne težav, je danes drugače. Androidni Huawei Y6 ima notranjost povsem primerljivo z zastavonošnimi napravami izpred nekaj let, pa tudi zunanjost je lična. Tehnologija pač napreduje in tudi cenovno dostopnejši modeli vse bolj presenečajo z zmogljivostjo.

Že zunanjost da vedeti, da gre za pošten telefon. Tako v beli kot črni barvi ne izgleda prav nič ceneno, za kar se ima zahvaliti kakovostni plastiki s samosvojim nevsiljivim mikro-vzorcem ter obrobi kovinskega izgleda, ki ga na pogled napravi vitkejšega. Veliki petpalčni zaslon se lahko pohvali s HD-ločljivostjo 1280 x 720 slikovnih točk, tehnologija IPS LCD pa skrbi za izboljšano vidljivost pod kotom. Na dnu ni fizičnih gumbov, tako da zaslon zavzema čim večjo površino prednje strani.

Za gladkost delovanja sistema Android 5.1 s Huaweijevo kožico EMUI 3.1 skrbi čipovje Qualcomm Snapdragon 210 s procesorjem s štirimi jedri, ki tiktakajo pri 1,1Ghz, ter 1GB delovnega spomina. Testi hitrosti kažejo na presenetljivo zmogljivost glede na to, da gre za vstopni model in vsakdanje aplikacije za brskanje po spletu ter družabnih omrežjih delujejo brez zatikanja. Grafični čip Adreno 304 sicer ni najnovejši, a vseeno zadovoljivo poganja tudi zahtevnejše igre. Za shranjevanje fotografij in aplikacij pa je na voljo 8GB prostora, ki se ga da razširiti s spominsko kartico microSD do velikosti 32GB, tako da ga zlepa ne bo zmanjkalo. Odstranljiva baterija prostornine 2200mAh je zlahka kos dobremu dnevu povprečne uporabe, tako da izpraznjen telefon ne bo povzročal sivih las.

Na hrbtni strani je fotoaparat, ki zajema HD-video ločljivosti 720p in fotografije z 8 milijoni slikovnih točk. Dovolj je uren in ponuja popularne možnosti, kot so HDR, panoramski in ‘Best Shoot’ način, ki posname več fotografij hkrati, nakar jih združi v eno samo, ki izgleda kar najbolje. Seveda je tu tudi LED bliskavica in 2MP-prednja kamera z lepotnim načinom. Izpostaviti gre še možnost dodajanja prilagodljivih vodnih žigov, ki slikam dodajo osebni pečat.

Nasploh je uporabljanje Y6 v užitek, saj je splošna uporabniška izkušnja gladka. HD-zaslon je velik in čitljiv, fotoaparat pa za vsakdanjo rabo povsem zadovoljiv. Zahtevnejši uporabniki bi gotovo pogrešali povezljivost 4G in NFC, a ob hudo ugodni ceni 140 evrov, kolikor stane v trgovini Big Bang, se je res težko pritoževati. Huawei pač vnovič dokazuje, da za spodoben pametni telefon ni treba odšteti povprečne plače in prav nič ne preseneča, da se znamka tako vztrajno vzpenja proti samemu vrhu.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku