Telefoni
18.12.2018 06:25
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei Nova 4: Telefon z luknjo v zaslonu

Pametni mobilni telefon Huawei Nova 4 je resnično nekaj posebnega.
Pametni mobilni telefon Huawei Nova 4 je resnično nekaj posebnega.

Podjetje Huawei je s pripravo novega pametnega mobilnega telefona jasno pokazalo, da bodo telefoni z luknjo v zaslonu kraljevali v letu 2019. Tu gre za luknjo, ki je dejansko namenjena spletni kameri, površina zaslona pa kljub temu je še vedno dovoljšna, da uporabnika ne moti pri vsakodnevnih opravilih. Pametnemu mobilnemu telefoni Huawei Nova 4 bo januarja sledil model Honor View 20, ta pa bo poleg zmogljivejše strojne opreme še vedno razpolagal z luknjo v zaslonu.

Pametni mobilni telefon Huawei Nova 4 bo zlahka prepričal tudi nekoliko zahtevnejše. Ta je namreč opremljen s 16,3-centimetrskim oziroma 6,4-palčnim zaslonom ločljivosti 1.080 x 2.310 slikovnih točk, za poganjanje aplikacij in zahtevnejših grafičnih vsebin pa sta zadolžena procesor Kirin 970 in vgrajeno grafično jedro Mali-G72 MP12. Preostala strojna oprema obsega kar osem gigabajtov sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s 128 gigabajti prostora, medtem ko je za zajem fotografij na voljo trije digitalni fotoaparati in sicer ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk, 16 milijonov slikovnih točk in dveh milijonov slikovnih točk. Za zajem sebkov pa lahko računamo na spletno kamero ločljivosti 25 milijonov slikovnih točk, ki se odlično odreže tudi v najtežjih pogojih za slikanje.

Celodnevno delovanje pametnemu mobilnemu telefonu Huawei Nova 4 zagotavlja baterija zmogljivosti 3.750 miliamper ur, na vgrajenem pomnilniku pa je prednameščen mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie z uporabniškim vmesnikom EMUI 9.0.1. Novost bo naprodaj od 27. decembra dalje in sicer v rdeči, modri, črni in beli barvi. Za novost bo kitajskim spletnim trgovcem treba odšteti okoli preračunanih 435 evrov, kar je nedvomno odlična cena za vrhunski telefon.


Prijavi napako v članku