Telefoni
27.06.2013 09:09

Deli z drugimi:

Share

Huawei MediaPad 7 Vogue: Tablica in mobilnik v enem!

MediaPad 7 Vogue je najnovejši tablični računalnik uspešnega podjetja Huawei, ki ga lahko uporabljamo tudi v vlogi klasičnega pametnega mobilnega telefona. Oblikovno všečni novinec je namreč opremljen s podporo za omrežja GSM in 3G, ki pa žal ne ponujata možnosti prenosa podatkov.
Huawei MediaPad 7 Vogue: Tablica in mobilnik v enem!
Huawei MediaPad 7 Vogue: Tablica in mobilnik v enem!

Podjetje Huawei nas je prijetno presenetilo s predstavitvijo izjemno zanimivega tabličnega računalnika, ki ga lahko uporabljamo tudi v vlogi klasičnega pametnega mobilnega telefona. Novost ponuja možnost opravljanja telefonskih pogovorov preko omrežja GSM in 3G, za prenos podatkov pa je na voljo brezžična povezava Wi-Fi. Ker je tablični računalnik Huawei MediaPad 7 Vogue opremljen s 7-palčnim (17,8-centimetrskim) zaslonom, lahko z njim opravljamo telefonske pogovore tudi brez uporabe slušalk.

Tablica MediaPad 7 Vogue je odličen pripomoček tako za delo kot za preživljanje prostega časa, saj zaslon IPS ponuja izris slik z ločljivostjo 1.024 × 600 slikovnih točk, medtem ko za dovoljšno zmogljivost skrbi 4-jedrni procesor Huawei K3V2 Cortex-A9 frekvence 1,2 gigaherca v navezi s sistemskim pomnilnikom kapacitete enega gigabajta. Za shranjevanje podatkov je na voljo osem gigabajtov prostora razširljivega preko pomnilniških kartic.

Tablični računalnik Huawei MediaPad 7 Vogue je uporaben tudi za zajemanje fotografij in opravljanje video pogovorov, saj je opremljen z digitalnim fotoaparatom ločljivosti treh milijonov točk in spletno kamero ločljivosti 0,3 milijona točk. Večdnevno avtonomijo delovanja novincu zagotavlja baterija kapacitete 4.100 miliamper ur, na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.1 Jelly Bean.

Tablični računalnik MediaPad 7 Vogue bo podjetje Huawei ponudilo v prodajo v črni in beli različici. Novinec bo sprva naprodaj na Kitajskem, proti koncu poletja pa bo zašel še v Evropo. Ker naj bi bila njegova maloprodajna cena primerljiva s tablicama Google Nexus 7 in Acer Iconia B1, ima novinec dejansko vse možnosti, da uspe.

Vas zanima več iz te teme?
Huawei telefoni

Prijavi napako v članku