Računalništvo, telefonija
08.09.2019 22:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei Mate 20 X (5G) je pionir na področju omrežja pete generacije

Huawei Mate 20 X (5G) je pionir na področju omrežja pete generacije
Huawei Mate 20 X (5G) je pionir na področju omrežja pete generacije

Pametni telefon Mate 20 X (5G), ki se ponaša z možnostjo delovanja v mobilnih omrežjih pete generacije (5G), je kot prvi na svetu pridobil certifikat priznane organizacije GCF (Global Certification Forum).


Strokovnjaki so preizkusili pametni telefon Huawei Mate 20 X (5G) ter izvedli serijo testov, ki so potrebni, da naprava z možnostjo delovanja v komunikacijskih omrežjih 2G, 3G, 4G in 5G dokaže napredne zmožnosti in zmogljivosti. GCF je ena najbolj uglednih organizacij za podeljevanje certifikatov v mobilni industriji. Združuje predstavnike vodilnih operaterjev, proizvajalcev mobilnih naprav, dobaviteljev polprevodniških komponent, organizacij za preizkušanje in izdelovalcev naprav za testiranje. Zaradi najbolj celovitega in strogega postopka testiranja večina operaterjev v postopku vključevanja naprave v omrežje od izdelovalca zahteva certifikat GCF.

Zaradi odličnega in vsestranskega komunikacijskega čipa Balong v 7 nm tehnologiji ter zmogljivega procesorja Kirin 980, pametni telefon Huawei Mate 20 X (5G) ponuja odlično povezljivost v omrežje pete generacije 5G.

Podpira standarda NSA – nesamostojno pokrivanje področji, kjer že je omrežje LTE – in SA – samostojno pokrivanje področji, kjer omrežja LTE ni – zato velja za prvega na svetu s tovrstno zmogljivostjo. Ima pa tudi reži za kartici SIM, ki sta lahko sočasno povezani v omrežje 5G, ali v starejše generacije mobilnih omrežij (4G, 3G in 2G).

Zmogljiv pametni telefon Huawei Mate 20 X (5G) ima vse potrebno za mobilno revolucijo, ki jo napovedujejo omrežja pete generacije. Opremljen je z najnovejšo različico operacijskega sistema EMUI 9.1, zaslonom velikosti 18,3 cm (7,2 palca) s tankimi robovi ter tremi zadnjimi kamerami Leica. Glavna ima ločljivost 40 milijonov svetlobnih pik, ultra širokokotna 20, kamera s teleobjektivom pa 8 milijonov. Opremljen pa je tudi z odličnim sistemom za upravljanje z energijo, ki ga odlikujejo hitro polnjenje z močjo 40 W, baterija kapacitete 4200 mAh ter inovativno grafitno-tekočinsko hlajenje.

Huawei je tudi sodeloval z operaterji po vsem svetu ter skupaj z njimi še pred uradnim začetkom prodaje izvedel obsežno testiranje učinkovitosti delovanja pametnega telefona Huawei Mate 20 X (5G) v omrežjih pete generacije, da bi uporabnikom ponudili čim boljšo uporabniško izkušnjo.

Od meseca maja, ko je telefon debitiral v Švici, je dobil priznanje mobilnih operaterjev zaradi podpore standardov SA in NSA omrežja 5G. Do zdaj ga je Huawei predstavil v več državah Evrope, Jugovzhodne Azije in Bližnjega vzhoda, kjer so operaterji že pristopili k izgradnji omrežji naslednje generacije. Zaradi Huaweieve vodilne vloge pri razvoju omrežji 5G in dokazano kakovostjo in zmogljivostjo naprav, bo pametni telefon Huawei Mate 20 X (5G) uporabnikom omogočil vstop v razburljivo novo dobo hitrega prenosa podatkov, ter jim prinesel novo izkušnjo uporabe pametnih telefonov.

Več o telefonu Hauwei Mate 20 X (5G): https://consumer.huawei.com/si/phones/mate20-x-5g/

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku