Telefoni
06.07.2014 10:47

Deli z drugimi:

Share

HTC se rešuje z mobilnikom One M8

Podjetje HTC je s pripravo pametnega mobilnega telefona One M8 zadelo v polno!
Podjetje HTC je s pripravo pametnega mobilnega telefona One M8 zadelo v polno!

Poleg podjetij BlackBerry in Nokia je bil HTC tretji proizvajalec tabličnih računalnikov in pametnih telefonov, ki se je spopadal z velikimi izgubami pri poslovanju. Decembra leta 2013 so mesečni prihodki namreč znašali dobro četrtino tistih, ki so jih pri gigantu mobilne telefonije dosegli v začetku leta 2011. Največja težava je bila zelo slaba ponudba pametnih telefonov v primerjavi s Samsungom, ki je podjetju HTC pobral zdaleč največ strank.

Čeprav so mnogi poznavalci že napovedovali konec podjetja HTC, je ta s pričetkom prodaje pametnega mobilnega telefona One M8 vse obrnil na glavo. Zaradi odlične prodaje izvrstnega mobilnika je namreč podjetje zabeležilo dobiček v višini preračunanih 55 milijonov evrov. Čeprav je višina dobička v primerjavi s podjetjema Apple in Samsung zanemarljivo nizka, je dosežen rezulatat odličen vsaj v primerjavi s preteklima dvema letoma.

Podjetje HTC bo ponovno na preizkušnji septembra, ko bo ponudilo v prodajo mobilni telefon HTC One (M8) Prime s kar 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom ločljivosti 2.560 × 1.440 slikovnih točk oziroma 2K, saj mu konkurenčno podjetje Samsung ponovno jemlje stranke, ki pri delu ali zabavi prisegajo na mobilnike z večjimi zasloni. Mnogi poznavalci verjamejo, da bo novost šla dobro v prodajo, saj bo novincu izjemno računsko moč zagotavljal 4-jedrni procesor Qualcomm Snapdragon 805 frekvence 2,3 gigahercev, medtem ko bo za zajem kakovostnih fotografij na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti kar zavidljivih 18 milijonov slikovnih točk. Preostala stojna oprema pametnega mobilnega telefona HTC One (M8) Prime naj bi obsegala še tri gigabajte sistemskega pomnilnika, spletno kamero ločljivosti petih milijonov točk in vgrajeni pomnilnik s 16 gigabajti prostora. Vgrajeni pomnilnik naj bi bilo mogoče razširiti s pomočjo pomnilniške kartice microSD.


Prijavi napako v članku