Telefoni
25.04.2009 14:00
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HTC Magic prihaja v Evropo

Upajmo, da tokrat telefonski gigant ne bo pozabil na nas!
Upajmo, da tokrat telefonski gigant ne bo pozabil na nas!

Vodilni angleškega podjetja Vodafone so najavili, da bodo že v mesecu maju na evropska tla pripeljali prvi mobilnik, ki bo opremljen z odprtokodno platformo Android. Telefonski gigant naj bi v prodajo ponudil mobilni telefon HTC Magic, ki po obliki močno spominja na iPhone, saj je opremljen z navidezno tipkovnico in le nekaj gumbi na sprednji stranici ohišja.

Mobilni telefon bo na voljo v beli in črni barvi ter bo razpolagal z osem centimetrskim zaslonom, občutljivim na dotik, ki pa žal ne bo imel možnosti večtočkovnega upravljanja. Za zajemanje nepozabnih trenutkov bo na voljo digitalni fotoaparat ločljivosti treh milijonov točk, medtem ko bo za povezljivost poskrbljeno s povezavami WiFi, Bluetooth, HSDPA in HSUPA. Na statičnem pomnilniku novinca bo nameščena bogata paleta Googlove programske opreme (Maps, Search, YouTube, Talk, Android Market in drugi) ter hitri spletni brskalnik Webkit.

V sosednji Italiji bo za nakup mobilnika HTC Magic v prosti prodaji potrebno odšteti 450 evrov, kar je petdeset evrom manj od mobilnika iPhone 3G z vgrajenim osem gigabajtnim pomnilnikom. Glede na to, da je Vodafone partner slovenskega ponudnika mobilne telefonije Si.mobil in da naj bi bil mobilnik s platformo Adroid na voljo po vsej Evropi, ga bo morebiti mogoče kupiti tudi pri nas.


Prijavi napako v članku