Računalništvo, telefonija
22.02.2008 09:58

Deli z drugimi:

Share

HP ščiti uporabnike pred ponarejenim potrošnim materialom

HP v skladu s svojo zavezo zaščiti uporabnikov in partnerjev pred tveganji, ki ga predstavlja ponarejen potrošni material. Ta zaradi nizke kakovosti zavaja uporabnike, saj lahko uporaba ponarejenih kartuš ali tonerjev povzroči okvaro tiskalniške naprave, obenem pa zagotavlja slabšo uporabniško izkušnjo. Ponarejeni materiali namreč niso preizkušeni in ne uporabljajo okolju varnih materialov ter inovativnih črnil, za katerimi stojijo izkušnje in razvoj podjetja HP. Prav tako prodaja ponarejenih kartuš predstavlja poslovno škodo partnerjem, ki prodajajo originalne materiale.

HP je v zadnjem četrtletju izvajal izobraževanja carinikov v številnih državah regije EMEA in tako omogočil zaseg kartuš in drugih tiskalniških materialov v 11 državah. Še posebej uspešen je bil v Turčiji, kjer so predstavniki oblasti zasegli 20.000 ponaredkov in drugih komponent. Uspešne akcije so bile izvedene tudi v Azerbajdžanu, Izraelu, Italiji, Rusiji, Veliki Britaniji, na Hrvaškem in Irskem.
Uspeh na tem področju je posledica dobrega sodelovanja s carinskimi upravami v številnih državah. HP v okviru tega sodelovanja zagotavlja izobraževanja in načine, ki carinikom omogočajo prepoznavanje ponaredkov.

HP obenem izvaja tudi preglede partnerjev, s čimer preprečuje, da bi podjetja na trgu prodajala neoriginalno opremo in s tem zmanjšala zaupanje uporabnikov v blagovno znamko ter predstavljala nepošteno konkurenco podjetjem, ki prodajajo originalno opremo. V minulem četrtletju je HP tako pregledal 300 partnerjev in pri štirih odkril ponarejene izdelke.

Da bi partnerjem omogočil lažjo prepoznavo ponarejenih materialov, je HP predstavil pomembno novost. Kartuše in tonerji so sedaj opremljeni z dvobarvno hologramsko nalepko z napisom ORIGINAL TONER in ORIGINAL INK. Tako lahko tako partnerji kot stranke hitro preverijo, ali je potrošni material orginalen in bo zagotavljal odlično uporabniško izkušnjo.


Prijavi napako v članku