Računalništvo, telefonija
14.11.2009 12:36

Deli z drugimi:

Share

HP bo prevzel 3Com za 2,7 milijarde USD

HP najbolj zaupanja vredna blagovna znamka osebnih računalnikov
HP najbolj zaupanja vredna blagovna znamka osebnih računalnikov

Družbi HP in 3Com sta sklenili sporazum, pod okriljem katerega bo HP prevzel družbo 3Com, vodilnega ponudnika omrežnih in varnostnih rešitev, po ceni 7,90 USD na delnico ali prevzemni vrednosti 2,7 milijarde evrov. Pogoje transakcije sta odobrila upravna odbora družb HP in 3Com.

S prevzemom bo družba HP preoblikovala industrijo omrežnih storitev in izdelkov ter podkrepila strategijo podatkovnih centrov naslednje generacije, ki temelji na konvergenci strojne in programske opreme ter storitev za stranke. Rezultati teh prizadevanj bodo strankam omogočili stroškovno najbolj učinkovito poenostaviti omrežje, implementirati unikatne in inovativne omrežne sisteme in izboljšati zmogljivosti za IT storitve.

Prevzem 3Com bo zelo razširil ponudbo »ethernet switchev« družbe HP, prinesel nove rešitve za »routing« in s ponudbo izdelkov H3C znatno okrepil tržni položaj podjetja na Kitajskem – enem najhitreje rastočih trgov na svetu. Dodatno, podjetje bo pridobilo veliko in nadarjeno raziskovalno in razvojno ekipo na Kitajskem, ki bo spodbudila razvoj in inovacije omrežnih rešitev družbe HP.

Z združevanjem bo 3Com družbi HP ponudil tudi portfelj TippingPoint, vrhunske rešitve za zagotovitev varnosti v omrežju. V preteklih štirih letih je TippingPoint zasedal vodilno mesto v Gartnerjevem “Magic Quadrant” pri ocenjevanju vodilnih »network security« izdelkov. Približno 30 odstotkov podjetij, ki so uvrščena na seznam Fortune 1000, že uporablja sisteme za preprečitev vdorov TippingPoint.

»Z našimi izkušnjami in intenzivnim testiranjem izdelkov 3Com načrtujemo, da bomo nove rešitve svetovni javnosti predstavili v najkrajšem možnem času po zaključku postopkov prevzema,« dodaja Randy Mott, izvršilni podpredsednik in direktor področja za informatiko, HP.

Kot opredeljeno v pogodbi o združitvi bodo delničarji družbe 3Com za vsako navadno delnico družbe prejel 7,9 USD. Prevzem morajo odobriti še pristojni domači in tuji regulatorni organi in delničarji družbe 3Com. Pričakovan zaključek prevzema je v prvi polovici koledarskega leta 2010.


Prijavi napako v članku