Digitalizacija
Poslovne rešitve
Varnost
06.09.2021 07:38

Deli z drugimi:

Share

ANNI je postal distributer varnostnih rešitev Hornetsecurity

Podjetje ANNI iz Trzina, sicer specializirano na področju kibernetske varnosti, je poleti postalo uradni distributer ponudnika naprednih varnostnih rešitev Hornetsecurity za področje Slovenije.
ANNI s partnerstvom s podjetjem Hornetsecurity še nadgrajuje ponudbo varnostnih rešitev in storitev, ki jih podjetjem vseh velikosti nudi v okviru oddelka za kibernetsko varnost.
ANNI s partnerstvom s podjetjem Hornetsecurity še nadgrajuje ponudbo varnostnih rešitev in storitev, ki jih podjetjem vseh velikosti nudi v okviru oddelka za kibernetsko varnost.

Kibernetska varnost je temeljni kamen digitalizacije in modernega sveta, ki temelji na računalniških oblakih. Podjetja in posamezniki vedno več dela opravijo digitalno, preko omrežja, zato je treba podatke in elektronsko komunikacijo zanesljivo varovati.

Poleg vrhunske zaščite e-pošte, sistemov varnostnega kopiranja in številnih oblačnih storitev so storitve in rešitve podjetja Hornetsecurity znane po svoji prijaznosti do uporabnika, enostavnem upravljanju ter po visokem nivoju transparentnosti in nadzora.

»ANNI v partnerstvu s podjetjem Hornetsecurity še nadgrajuje ponudbo varnostnih rešitev in storitev, ki jih podjetjem vseh velikosti nudi v okviru oddelka za kibernetsko varnost. Trendi na področju informacijske varnosti kažejo, da vse več zlorab in napadov izvira iz kraje e-poštnih podatkov, preko e-pošte se širi tudi največ škodljivih kod in poskusov prevar. Prav zato smo ponosni, da v svojem portfelju ponujamo rešitve dolgoletnega specialista na tem področju, podjetja Hornetsecurity, ki je pravzaprav postavilo prve protismetne rešitve za e-pošto in še danes narekuje razvoj na področju zaščite pred neželeno e-pošto in škodljivimi kodami,« je dejal Toni Jeršin, vodja oddelka kibernetske varnosti v podjetju ANNI.

hornetsecurity-anni-1

Specialisti za varovanje e-pošte

Korenine podjetja Hornetsecurity segajo v leto 2007, ko je skupina varnostnih strokovnjakov – takrat še pod imenom »antispameurope«, začela razvijati napredne rešitve za zajezitev pojava neželene pošte, ki je začela dušiti e-poštne strežnike podjetij in zaposlene. Danes varovanje svojega oblačnega okolja in elektronske pošte družbi Hornetsecurity zaupa že več kot 40.000 podjetij po svetu.

Za dodatno specializacijo na področju zaščite e-pošte in e-poštnih strežnikov je Hornetsecurity junija 2018 prevzel oddelek za filtriranje neželene pošte varnostnega podjetja AVIRA, januarja 2019 pa še špansko podjetje Spamina, prav tako specializirano za zaščito e-pošte, in se tako pozicioniral kot vodilni nemški ponudnik varnosti v oblaku ter rešitev za zaščito e-pošte v Evropi. S prevzemom svojega dolgoletnega distribucijskega partnerja EveryCloud, januarja 2020, je Hornetsecurity še dodatno okrepil položaj in znatno povečal svojo prisotnost na angleško govorečem trgu. Globalno prisotnost pa je podjetje dodatno okrepilo v letošnjem letu, saj je januarja prevzelo družbo Altaro, specializiranega ponudnika za področja izdelave varnostnih kopij in arhiviranja, marca pa je prevzelo še kanadsko podjetje Zerospam, prav tako osredotočeno na varovanje poslovnih komunikacijskih kanalov.

Celovite poslovne varnostne rešitve

Portfelj izdelkov Hornetsecurity obsega rešitve za splošno varnost e-poštnega prometa za podjetja vseh velikosti, vključno z večnivojsko zaščito pred neželeno pošto in zlonamerno programsko opremo, popolnoma avtomatizirano šifriranje e-pošte, zakonsko skladno arhiviranje e-pošte in storitev neprekinjenega poslovanja, ki vzdržuje e-poštno komunikacijo in posledično produktivnost podjetja, tudi v primeru okvare ali izpada e-poštnega strežnika. Storitev Signature and Disclaimer Service zagotavlja enoten videz in vključitev zakonsko zahtevanih podatkov v zunanjo komunikacijo.

Z napredno zaščito pred digitalnimi grožnjami – lastnim forenzičnim sistemom Hornetsecurity Spy-Out poskrbi, da tudi dobro načrtovani in ciljno usmerjeni napadi, kot so izsiljevalski virusi, direktorske in računovodske prevare ter najrazličnejši napadalci, nimajo možnosti in vse občutljive informacije ostanejo v podjetju. Hornetsecurity je z rešitvijo 365 Total Protection, zasnovano posebej za oblačne storitve Microsoft 365, kot edini v industriji IT, varnostnim rešitvam za oblačne storitve dodal še orodja za zagotavljanje skladnosti poslovanja. Že leta 2019 je podjetje predstavilo rešitev 365 Total Encryption, ki šifrira vso vsebino e-poštnih sporočil, shranjenih v oblaku Microsoft 365 ter ščiti pred krajo podatkov, nepooblaščenimi vpogledi in vohunjenjem.

hornetsecurity-anni

»Naš cilj je, da vsem podjetjem in organizacijam zagotovimo celovito rešitev za varnost in skladnost pri uporabi tehnologij v oblaku,« je poslanstvo podjetja jedrnato pojasnil Daniel Hofmann, izvršni direktor Hornetsecurity.

Več o podjetju ANNI in rešitvah za varnost e-poštnega prometa na varnost.anni.si (P.R.)


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ANNI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ANNI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ANNI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

PRONET Kranj, d.o.o.

Ljubljanska cesta 24b, 4000 Kranj, Tel: 04 2 800 800
Današnja podjetja se soočajo z več izzivi kot kdaj koli prej. Ali veste, kaj povezuje vsa podjetja na svetu? Vsi se sprašujejo, kako najbolje pristopiti k delovnemu dnevu in kako ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več