Računalništvo, telefonija
27.06.2019 14:00

Deli z drugimi:

Share

HONOR THE SPACE: HONOR Grčija podpira vesoljske poskuse grških študentov

HONOR je prva znamka pametnih telefonov, ki v sodelovanju z velikimi podjetji in organizacijami, kot sta Blue Origin in NASA, sodeluje v inovativnih prizadevanjih in projektih.
HONOR Grčija podpira študente pri izvajanju inovativnih eksperimentov v breztežnostnih pogojih.
HONOR Grčija podpira študente pri izvajanju inovativnih eksperimentov v breztežnostnih pogojih.

HONOR, najbolj priljubljena blagovna znamka pametnih telefonov za mlade na svetu, pri izvedbi prelomnih vesoljskih poskusov podpira prizadevanja mladih grških znanstvenikov. V skladu z zavezanostjo, da bodo podpirali mlade pri njihovi ustvarjalnosti in jim pomagali uresničiti sanje, HONOR Grčija podpira študente pri izvajanju inovativnih eksperimentov v breztežnostnih pogojih, in sicer tako, da v okviru programa NASA “Flight Opportunities program” sodeluje v misijah z vesoljskim podjetjem Blue Origin.

Sodelovanje s podjetjem Blue Origin sta sklenila Dr. Takis Papadopoulos in dr. Pericles Papadopoulos, priznana profesorja letalske in vesoljske industrije na San Jose State University v ZDA, ki je tudi partnerica NASE. Pod pokroviteljstvom Hellenic Physicists Association imajo grški študenti na letnem tekmovanju Pan-Hellenic možnost, da opravijo preizkus na višini Von Karman Line, kar je 100 km nad morsko gladino. Tako so grške šole prvi Evropejci, ki sodelujejo v takšni misiji.

Eksperimentalno delo študentov je povezano z različnimi znastvenimi področji, kot sta fizika in biologija, in se v vesolje prenaša z Blue Origin raketo imenovano New Shepard. Na višini Von Karman Line se kapsula loči od rakete in za nekaj minut obstane na ničelni gravitaciji.

Zato imajo študenti za izvedbo poskusa le kratko časovno obdobje. Za dosego tega cilja se študenti skozi tedenske sestanke usposabljajo skoraj 18 mesecev, mentorirajo pa jih ugledni profesorji iz različnih področij, kot so fizika kemija in matematika, pa tudi nekateri, ki se ukvarjajo z vesoljsko tehnologijo.

Nasin program Flight Opportunities je odlična priložnost za mlade znanstvenike, da zaživijo svoje inovativne ideje, in HONOR je ponosni podpornik prizadevanj grških študentov, ki sodelujejo v okviru projekta “HONOR THE SPACE”. Poleg tega je HONOR prva pametna znamka v Evropi, ki podpira takšne pionirske pobude, ki se izvajajo v sodelovanju s svetovnimi agencijami in podjetji, kot sta Blue Origin in NASA.

“Za HONOR so mladi vir navdiha in del naše DNK. Zato smo izjemno ponosni, da podpiramo inovativne pobude, ki ustvarjajo znanstvenike prihodnosti. Hkrati nam takšna prizadevanja dajejo motivacijo in upanje za prihodnost, “pravi Dimitris Rizoglou, vodja marketinga pri HONOR Grčije.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AGENCIJA ODMEV
Za več informacij so vam na voljo pri AGENCIJA ODMEV
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AGENCIJA ODMEV? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več