Računalništvo, telefonija
Telefonija
24.09.2022 09:28

Deli z drugimi:

Share

HONOR: Koraki v povezano prihodnost

Star kitajski pregovor pravi: »Upoštevajte preteklost in znana vam bo prihodnost.« Tega se zavedajo pri podjetju HONOR, vodilnemu ponudniku visoko tehnoloških izdelkov na svetu, še posebej od novembra 2020, ko so stopili na samostojno pot, na kateri s kakovostjo in inovacijami gradijo svojo prihodnost.
Foto: HONOR
Foto: HONOR

HONOR se po odmevnih in vrhunskih rezultatih uspešnosti na Kitajskem pospešeno predstavlja tudi na evropskem trgu, kjer si prav tako želi narediti pomemben korak naprej. Čeprav se svetovni trg spopada z recesijo, je podjetju HONOR uspelo narediti neverjeten rezultat v manj kot dveh letih. Julija 2022 je podjetje HONOR osvojilo prvo mesto na Kitajskem z 19,5% tržnim deležem v drugem četrtletju in s 13,1 milijoni mobilnih telefonov (po podatkih analitskega podjetja IDC), ki so jih odposlali na domači trg. To se ni zgodilo slučajno. HONOR ničesar ne prepušča naključju, in s temi rezultatom dokazuje, da se želi vrniti na svetovni trg.

Od samostojnosti do inovacij

HONOR se je na samostojno pot odpravil s pomembnim znanjem in z milijoni navdušenih uporabnikov po vsem svetu, ki so si veliko obetali od novega začetka. Želijo ustvariti popolnoma odprt ekosistem, to pomeni zavezanost podjetja k sodelovanju in prispevku skupnosti in družbi. V tem odprtem ekosistemu HONOR upa, da bo z lastno tehnologijo ustvaril vrednost tako za potrošnike kot industrijo.

Na letošnjem sejmu IFA v Berlinu so napovedali, da se širijo na 16 – 20 najpomembnejših trgov v Evropi, Srednjem vzhodu, Afriki, azijsko-pacifiški regiji in Latinski Ameriki. V Zahodni Evropi se bo HONOR osredotočil na večanje deleža na najpomembnejših trgih v VB, Franciji, Nemčiji, Italiji, Španiji in na Finskem. V 18 mesecih so zaposlili več kot 13.000 ljudi, od tega jih kar 60% dela v njihovih oddelkih za raziskave in razvoj (reasearch&development) v več kot sto državah in regijah.

Trenutno HONOR sodeluje z več kot 200 operaterji in prodajnimi partnerji, ima 30.000 trgovin oziroma prodajnih oddelkov, s 3.000 servisnimi centri, 9 regionalnimi klicnimi centri in 180 milijoni aktivnih uporabnikov po vsem svetu.

Te impresivne številke pa ne bi bile mogoče, če si HONOR ne bi ob poudarku na inovacijah prizadeval tudi za zagotavljanje najvišjih standardov zanesljivosti in kakovosti. Rezultat te predanosti so tudi nagrade, ki jih je podjetje HONOR dobilo, tako na sejmu MWC 2022 v Barceloni, kot na nedavnem sejmu IFA 2022 v Berlinu.

HONOR je nase že opozoril s svojo prvo svetovno predstavitvijo na sejmu MWC 2022, ko je domov odnesel 29 nagrad, skupno kar 19 za serijo HONOR Magic4. Omenjena serija je dobila naziv ‘Best of MWC’ (najboljši na sejmu MWC), kar je še en dokaz, da so tako industrija kot mediji prepoznali novo premijsko serijo in podjetje HONOR za resnega kandidata za najvišja mesta v premijskem razredu pametnih naprav. HONOR je na sejmu IFA nastopil prvič po osamosvojitvi in prejel 35 nagrad. Od tega jih je njihov novi pametni telefon HONOR 70 prejel kar 21 v različnih kategorijah. Da je pametni telefon HONOR 70 odličen telefon z izjemno uporabniško izkušnjo, so prepoznali tudi v združenju EISA (sestavlja ga 60 tehnoloških revij in spletnih portalov iz 29 držav, vsako leto podeljuje priznanja iz sveta zvoka in slike), ki so omenjenemu telefonu namenili nagrado EISA BEST BUY SMARTPHONE 2022-2023 (Nagrada najboljši nakup pametnega telefona 2022 – 2023). Veliko število vodilnih svetovnih tehnoloških medijev je HONOR 70 ocenilo z ‘Best of IFA’ (najboljši na sejmu IFA). Tudi HONOR Pad 8, njihova nova pametna tablica, je osvojil nagrado ’Best of IFA’  s strani svetovne glasbene revije Billboard, zaradi vrhunskih zvočnih in video zmogljivosti.

HONOR je na sejmu IFA predstavil tudi Magic OS 7.0, nov operacijski sistem, ki je zasnovan tako, da zagotavlja brezhibno izkušnjo na različnih platformah in napravah. Temelji na operacijskem sistemu Android ter operacijskih sistemih za osebne računalnike in internet stvari, zato se lahko naprave z različnimi operacijskimi sistemi povežejo z napravami Magic OS na sistemski ravni.

Poleg novih sprememb uporabniškega vmesnika bo Magic OS 7.0 uporabnikom omogočal upravljanje prenosnega računalnika, pametnega telefona in tabličnega računalnika HONOR z eno samo tipkovnico in miško. S to funkcijo lahko uporabniki nemoteno premikajo datoteke med napravami ter s tipkovnico prenosnega računalnika vnašajo besedilo v pametni telefon ali tablični računalnik.

HONOR dodatno potrjuje zavezanost blagovne znamke funkcionalnosti med napravami, saj širi svoje partnerstvo z Microsoftom z željo, da bi povezavo Phone Link omogočil tudi mednarodnim uporabnikom naprav HONOR. HONOR Magic4 Pro je med prvimi mednarodnimi modeli pametnih telefonov HONOR, ki podpirajo povezavo Phone Link , medtem ko bo po posodobitvi OTA povezavo Phone Link podpiral tudi HONOR 70.

Programska oprema je še bolj zanesljiva, če je zaščitena. Zato HONOR skupaj s podjetjem Qualcomm na mobilni platformi Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 razvija za serijo HONOR Magic4 dvojni varnostni sistem (HTEE+QTEE), ki zagotavlja najvišjo stopnjo varnosti po vsem svetu.

Do najvišje kakovosti

HONOR vztraja, da je proces izdelave njihovih izdelkov na najvišji kakovostni ravni. Po temeljitem pregledu industrijskih standardov, certifikacijskih standardov in zahtev operaterjev je HONOR ustvaril lastne standarde kakovosti, s ciljem izpolnitve vrste mednarodnih smernic. Podjetje ima preko 600 standardov kakovosti, ki zajemajo načrtovanje, razvoj, materiale in proizvodnjo. Prav vsak

pametni telefon HONOR mora skozi več kot 400 najstrožjih testov in več kot 20 mednarodnih certifikacijskih standardov preden gre v prodajo.

Najpomembnejša pridobitev, ki jo je HONOR v manj kot 16 mesecih postavil, je Industrijski park za inteligentno proizvodnjo, ki je prva samofinancirana tovarna podjetja HONOR. 75 odstotkov proizvodne je dokončane s pomočjo avtomatizacije, od tega je več kot 40 odstotkov proizvodne linije razvila HONOR-jeva lastna ekipa za raziskave in razvoj.

HONOR-jeva avtomatizirana proizvodna linija omogoča proizvodnjo enega telefona vsakih 28,5 sekund (čas cikla). Sinergija med njihovo ekipo za raziskave in razvoj ter proizvodnjo zagotavlja visokokakovostne izdelke za potrošnike po vsem svetu.

Več kot 300 novih patentnih prijav vsak mesec

Podjetje HONOR je v 18 mesecih dokazalo, da je resno tehnološko in v prvi vrsti razvojno podjetje, ki se ne boji izzivov na trgu. Podjetju je uspelo narediti in predstaviti vrsto inovacij, ki so jih razvili v šestih lastnih oddelkih za raziskave in razvoj ter v več kot sto inovativnih laboratorijih.

Konstrukcijska inovacija tankosti pregibnega mobilnika HONOR Magic V po načelu kapljice vode ter napreden slikovni sistem HONOR Image Engine, sta samo dve inovaciji, ki kažeta na to, kako razvojno je naravnano to podjetje in kakšne koristi imajo od tega uporabniki.

Prav zaradi omenjene konstrukcijske inovacije je bil ob svetovni predstavitvi letos januarja prepogljiv telefon HONOR Magic V najtanjši v svojem razredu. To so dosegli po načelu kapljice vode, kajti zgib upogljivega zaslona se upogne pod ravnino, v kateri je, ko je naprava odprta, to pa pomeni, da pri odprtem zaslonu pregiba ni zaznati, tako da je slika prepričljivo enakomerna po vsej površini zaslona. Prav zaradi inovativne tehnologije tečajev v obliki kapljice vode ima naprava zelo širok notranji zaslon, ki nima vrzeli, zato je uporabniška izkušnja bolj podobna tisti s pametno tablico, kjer lahko uporabniki pregledujejo vsebino in hkrati uporabljajo več funkcij.

Napreden slikovni sistem HONOR Image Engine je izboljšan z umetno inteligenco, ki rekonstruira slikovni proces s pomočjo napredne strojne in programske opreme ter poskrbi za ustvarjanje osupljivih visokokakovostnih fotografij. Priznani spletni portal DXOMARK je pametna telefona HONOR Magic 4 Pro in HONOR Magic4 Ultimate označil za izredno kakovostna fotofona, še več, različica Ultimate je med vsemi kamerami premijskih telefonov zasedla prvo mesto s 146 točkami, kar je najvišje doseženo število točk, ki so jih kdaj koli podelili na omenjenem portalu, kjer redno in natančno testirajo najnovejše pametne telefone.

Glede na to, kaj vse je podjetje HONOR doseglo v manj kot dveh letih, pričakujemo še bolj dinamično nadaljevanje v prizadevanjih za povezano prihodnost, in zakaj ne, uresničitev cilja, da podjetje HONOR postane vodilno podjetje med proizvajalci pametnih telefonov in na trgu interneta stvari (IoT).


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
HONOR telefoni


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več
Zlati partner

VERACOMP d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 01 292 76 50
Za nemoteno poslovanje potrebujete trdo in varno omrežno infrastrukturo. Podjetja brez vzpostavljene trdne infrastrukture pogosteje trpijo zaradi slabe uporabniške izkušnje za zaposlene ... Več

MORDICOM d.o.o.

Šolska ulica 40, 5250 Solkan, Tel: 05 330 03 60
Skoraj nemogoče je preceniti vpliv rešitev za načrtovanje virov podjetja (ERP) v sodobnem poslovnem svetu. ERP sistemi so nadomestili nepovezane delovne tokove in nezdružljiva ... Več

MIT INFORMATIKA d.o.o.

Sveti Duh 274, 4220 Škofja loka, Tel: 04 281 31 00
Celovite ERP rešitve za podjetja MIT informatika je vodilni partner proizvodnih, gradbenih in storitvenih podjetij. Že 30 let svetujejo in implementirajo inovativne informacijske ... Več