Triki in nasveti
21.09.2010 08:02

Deli z drugimi:

Share

Hitro do glasbenih besedil na strani YouTube

Z dodatkom YouTube Music Video Lyrics hitreje do glasbenih besedil.
Z dodatkom YouTube Music Video Lyrics hitreje do glasbenih besedil.

Če ste eden tistih, ki si na največji spletni stran z video vsebinami YouTube radi ogledajo glasbene videospote, verjetno marsikdaj ob gledanju pogrešate besedila skladb. V nekaterih primerih sicer osebe, ki so določen glasbeni videospot na stran naložile, priložijo zraven tudi besedilo, žal pa je to prej izjema kot pravilo. Če uporabljate brskalnik Google Chrome, lahko z majhnim dodatkom z imenom YouTube Music Video Lyrics pridete do besedil na strani YouTube tudi pri videospotih brez priloženega besedila.

Do dodatka lahko pridete tako, da se odpravite na spletno stran https://chrome.google.com/extensions, kjer ga najdite in namestite v svoj brskalnik. Ko boste naslednjič na strani YouTube gledali določen glasbeni videospot, se vam bo na ikoni nameščenega dodatka pojavil napis Lyric, kar pomeni, da vam je našel besedilo za vaš pravkar predvajani glasbeni videospot. Sedaj morate le še klikniti na to ikono in že se vam bo pokazalo besedilo.

Dodatek YouTube Music Video Lyrics ima sicer zaenkrat še nekaj malega pomanjkljivosti, saj za manj znane skladbe ne najde besedil, tu in tam pa se lahko tudi zgodi, da vam ponudi napačno besedilo. Kljub tem pomanjkljivostim pa vam bo še vedno velikokrat prišel zelo prav.


Prijavi napako v članku