Računalništvo, telefonija
28.06.2019 10:46

Deli z drugimi:

Share

Helio P65: Odličen procesor za poceni telefone Android

MediaTek Helio P65 bo zmogljivost poceni mobilnih naprav pognal v nebo.
MediaTek Helio P65 bo zmogljivost poceni mobilnih naprav pognal v nebo.

Tokrat imamo odlično novico za vse, ki obožujete poceni a zmogljive pametne mobilne telefone. Podjetje MediaTek je namreč uradno najavilo mobilni procesor Helio P65, ki je opremljen z napredno umetno inteligenco. Ta naj bi bila vsaj dvakrat hitrejša od prejšnje generacije umetne inteligence in vsaj 30 odstotkov hitrejša od konkurence. Poleg tega je novost opremljena z osmimi procesorskimi jedri, pri čemer sta dve jedrni Cortex-A75, preostalih šest jede pa je Cortex-A55. Grafičnim vsebinam pa je kos vgrajena grafična kartica Mali-G52, ki bo brez težav kos tudi nekoliko zahtevnejšim vsebinam.

Novi mobilni procesor MediaTek Helio P65 podpira eno slikovno tipalo do ločljivosti 48 milijonov slikovnih točk oziroma dve slikovni tipali ločljivosti 16 milijonov slikovnih točk. Pametni mobilni telefoni opremljeni z njim bodo lahko razpolagali z zasloni ločljivosti do 2.520 x 1.080 slikovnih točk in razmerjem stranic 21 proti 9. S pomočjo novosti bomo lahko zajeli videoposnetke ločljivosti 1.080p s povprečno frekvenco 60 sličic na sekundo.

Novi MediaTek Helio P65 je združljiv s sistemskimi pomnilniki LPDDR3 in LPDDR4 bo največje skupne kapacitete osmih gigabajtov. Novost naj bi se odlično obnesla predvsem v navezi s programi, ki za delovanje koristijo eno procesorsko jedro. Prve pametne mobilne telefone Android opremljene z njim pa lahko pričakujemo že v jesenskim mesecih letos.


Prijavi napako v članku