Telefoni
04.08.2021 09:00

Deli z drugimi:

Share

Google z lastnim procesorjem nad Apple!

Pri podjetju Google že dlje časa resno razmišljajo o pričetku prodaje pametnega mobilnega telefona Google Pixel 6. Na svetovnem spletu so se namreč že pred časom pojavile prve fotografije novosti, ki jih je razkril spletni bloger Jon Prosser. Na srečo so se govorice izkazale za resnične, saj je podjetje Google naznanil prihod tako pametnega telefona Pixel 6 kot Pixel 6 Pro.

Nova pametna mobilna telefona Pixel 6 in Pixel 6 Pro podjetja Google navdušujejo predvsem po zunanji obliki. Novinca bosta v osnovi precej podobna, le da bo različica Pro namenjena ljubiteljem fotografije. Ta bo namreč razpolagala s fotoaparatom z 4-kratno optično povečavo in večjim slikovnim tipalom za kakovostnejše fotografije. Poleg tega naj bi šlo za najboljši fotoaparat doslej.

Manjši pametni mobilni telefon Pixel 6 bo opremljen z zaslonom OLED s 16,3-centimetrsko oziroma 6,4-palčno diagonalo in ločljivostjo Full HD+, frekvenca osveževanja pa bo znašala 90 hercev. Model Pixel 6 Pro pa bo seveda opremljen s precej boljšim zaslonom. Tu bo šlo namreč za 17-centimetrski oziroma 6,7-palčni zaslon ločljivosti Quad HD+. Novost bo še bolj primerna za večpredstavnostne vsebine in igre, saj bo frekvenca osveževanja znašala kar 120 hercev.

Najbolj zanimiv pri pametnih mobilnih telefoni Pixel 6 in Pixel 6 Pro podjetja Google pa je nedvomno mobilni procesor. Tu namreč gre za prvi lastni procesor podjetja Google, ki ga je poimenoval Tensor. Čeprav podrobnosti o novosti še niso bile razkrite je jasno, da je podjetje Google z lastnim procesorjem napovedalo neposredno vojno konkurenčnemu podjetju Apple. Kako se bo novost obnesla v praksi, pa bomo morali počakati do jeseni, ko bosta pametna mobilna telefona Pixel 6 in Pixel 6 Pro uradno predstavljena in ponujena v prodajo.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50

NEOLAB d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 051 877 877
Informacijske rešitve na dlani Neolab je pravi naslov, ko se podjetje znajde v poslovnih težavah ali potrebuje pomoč pri oblikovanju učinkovitih poslovnih procesov, do katerih ... Več

TISKARNA SILVECO

Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667

MARUSSIG d.o.o.

Čepovanska 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 508 427
Z digitalizacijo prehiteti konkurenco ERP je prilagodljivo, optimirano in vitko možgansko središče tehnološkega sistema vašega podjetja. Ponudbe, nabave, načrtovanje dobav ... Več