Telefoni
29.09.2020 06:03

Deli z drugimi:

Share

Google Pixel 5 na voljo 15. oktobra!

Za novi Google Pixel 5 naj bi bilo treba odšteti zgolj 499 evrov.
Za novi Google Pixel 5 naj bi bilo treba odšteti zgolj 499 evrov.

Informacije o novi generaciji pametnih mobilnih telefonov Pixel se v javnosti pojavljajo že nekaj časa, saj naj bi z njimi podjetje Google nekoliko spremenilo dosedanjo prakso, povezano s temi napravami. Kakšen pa dejansko bo pametni mobilni telefon Google Pixel 5, pa bomo lahko spoznali kmalu. Računalniški gigant ga bo namreč uradno predstavil že 15. oktobra letos, in sicer v okviru posebne konference, ki bo potekala na svetovnem spletu.

Če se bodo spletne govorice izkazale za resnične, bo novi Google Pixel 5 razpolagal z mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 765G, ki bo prinesel podporo za hitro mobilno omrežje 5G. Ohišje novosti naj bi bilo izdelano iz plastike, bralnik pomnilniških kartic pa se bo nahajal na zadnji stranici naprave. V zgornjem levem kotu naprave naj bi bili na voljo trije digitalni fotoaparati, spredaj pa majhna reža za kamero za zajem sebkov.

Pametni mobilni telefon Google Pixel 5 naj bi po obliki spominjal na nedavno predstavljen pametni mobilni telefon Pixel 4a, za shranjevanje podatkov pa naj bi bil na voljo vgrajeni pomnilnik kapacitete 128 gigabajtov. Kar se tiče zaslona, naj bi ta ponujal diagonalo med 14,5-centimetra oziroma 5,7 palca in 14,7-centimetra oziroma 5,8 palca. Pametni mobilni telefon Google Pixel 5 naj bi meril 144,7 x 70,4 x 8,1 milimetrov, medtem ko se bosta tipka za vklop/izklop in tipka za nadzor glasnosti nahajali na desni strani naprave. Na levi strani bomo našli režo za SIM kartico.

Na spodnjem delu pametnega mobilnega telefona Google Pixel 5 bodo na voljo vmesnik USB Type-C in dve reži za zvočnike, 3,5-milimetrskega priključka za slušalke telefon ne bo imel. Kdaj točno bo novost na voljo, trenutno še ni znano. Več bo znanega kot že omenjeno 15 oktobra letos, ko bo novost dejansko uradno prestavljena javnosti.

Vas zanima več iz te teme?
Google telefoni

Prijavi napako v članku