Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
23.03.2023 09:46
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prejmite 350 € dobropisa za Google oglaševanje

Prejmite do 350 € sredstev za oglaševanje na Googlu. Vsi, ki še niste oglaševali na Googlu lahko z odprtjem računa Google Ads pridobite do 350 € dobropisa.

Znesek, ki ga boste za Google oglase porabili v prvih 35-ih dneh, vam bo Google namreč povrnil v obliki dobropisa. Ponudba velja za vse Google oglaševalske račune, ki niso starejši od 14 dni.

Zakaj oglaševati na Googlu?

Ker se v zadnjem času veliko govori o oglaševanju na socialnih omrežjih, o Facebooku, Instagramu in Tik-toku , mnogi podjetniki mislijo, da so te platforme bolj učinkovite za oglaševanje. A temu ni tako. Google oglaševanje ima v primerjavi z omenjenimi načini edinstveno prednost. Ta je, da uporabnika nagovorimo v istem trenutku, ko se zanima za določen izdelek.

Z iskanjem v Googlu namreč uporabnik izrazi svoje trenutno zanimanje, kar je za oglaševalce podatek, ki je bistvenega pomena. Točno v tem trenutku mu namreč lahko serviramo oglas, ki promovira naše storitve.

Kako učinkovito je Google oglaševanje v primerjavi z drugimi načini?

Za večino podjetij je Google oglaševanje še vedno eden izmed najbolj učinkovitih načinov oglaševanja ravno iz razloga, ki smo ga navedli prej. Tudi oglaševanje na socialnih omrežjih je učinkovito, vendar bolj, ko gre za ponovno trženje (remarketing). Sicer pa je učinkovitost SMM (social media marketinga) močno odvisna od tega, kako dobro lahko definira svoje ciljne skupine, glede na podatke, ki jih te platforme ponujajo. Nekatera podjetja namreč lahko svoje ciljne skupine definirajo bolj točno, druga manj.

Google oglaševanje Google Ads Miklavčič marketing 1

Koliko stane Google oglaševanje?

Za oglaševanje na Googlu vsako podjetje določi svoj mesečni proračun. To je maksimalen znesek, ki se lahko porabi in se v nobenem primeru ne preseže. Kako visok je proračun pa je odvisno od tega, koliko ključnih besed podjetje zakupi, kakšna je cena klikov in od drugih dejavnikov.

Vsakemu podjetju se priporoči proračun, ki je primeren za oglaševanje kot ga želi.

Ne glede na to, pa lahko podjetje za Google oglase nameni poljuben znesek. Večina podjetij porabi mesečno od 200 € do 2000 € in več.

Koliko stane klik na Googlu?

Na ceno klika na Googlu vplivajo dejavniki kot so uspešnost oglasov, stopnja konkurence in pozicija oglasa. Oglaševalci za klik plačajo 0,01 € več, kot je za klik ponujal oglas pod njihovim. Če je naš konkurent za klik ponujal 0,20 €, mi pa 0,30 € in se je naš oglas prikazal nad oglasom konkurenta, bomo za klik plačali 0,21 €.

Kako merimo uspešnost Google oglasov?

V štartu za vsako podjetje, ki želi oglaševati na Googlu vzpostavimo Google Analytics 4 in nastavimo sledenje konverzijam. To povečini pomeni, da se konverzija (navadno nakup ali povpraševanje) zabeleži vsakič, ko uporabnik stori določeno dejanje na spletni strani. To je bodisi oddaja obrazca za povpraševanj, bodisi klik na telefonsko številko (klic iz naprave), bodisi zaključek nakupa in podobno.

Slednje nam omogoča, da s pomočjo spletne analitike merimo, kateri so viri prometa, ki nam prinašajo največ nakupov. Vidimo lahko, koliko smo porabili za oglaševanje in koliko z njim zaslužili.

To nam omogoča, da prepoznamo vire prometa, ki so najbolj učinkoviti. Tako lahko več sredstev vlagamo tja, kjer je zaslužek večji.

Preizkusite Google oglaševanje

Zagotavljamo :

  • vrhunsko postavitev kampanj
  • vzpostavitev spletne analitike
  • sodelovanje brez vezave s pogodbo
  • začetek / prekinitev oglaševanja kadarkoli

Google Partner | Google ads certificiran strokovnjak | Preko 15 let izkušenj

Začnite z Google oglaševanjem in pridobite do 350 € dobropisa že danes.

Preberite več o Google oglaševanju ali stopite v stik in se posvetujte o možnostih Google oglaševanja in ostalih aktivnosti na področju digitalnega marketinga.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik Google ROAS Google oglaševanje

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Miklavčič marketing, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Miklavčič marketing, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Miklavčič marketing, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

MAJ.universe

Čopova ulica 6, 3310 Žalec, Tel: 041 430 248
MAJ.universe je Majino vesolje MAJ.universe je Majino vesolje, ki ga želi deliti z vami. Maja Horvat je številne izkušnje v novinarstvu, odnosih z javnostjo, organizaciji ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več