Računalništvo, telefonija
15.05.2016 07:59
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google bo voznikom samovozečih vozil plačal 20 dolarjev na uro

Pojejte Google bo pogodbe z izbranimi kandidati sklenilo za obdobje do 24 mesecev.
Pojejte Google bo pogodbe z izbranimi kandidati sklenilo za obdobje do 24 mesecev.

Podjetju Google je lani poleti uspelo nekaj, kar je še v začetku leta 2015 veljalo za nemogoče. Računalniški gigant je namreč od kalifornijskega parlamenta dobil zeleno luč za vožnjo po javnih cestah z lastnim samovozečim avtomobilom. Podjetje Google je s tem projektom dejansko dokazalo, da so tovrstni avtomobili povsem varni, saj so doslej prevozili že več kot dva milijona kilometrov in to brez omembe vrednih nesreč. Sedaj pa je prišel čas, da se z njimi pričnejo voziti ljudje in podjetju Google posredujejo povratne informacije.

Novo delovno mesto pri podjetju Google je na voljo za vse, ki živijo v zvezni državi Arizona, vožnja pa bo potekala v mestu Chandler. Pogoji za zaposlitev so prometna nekaznovanost in zmožnost pisanja s hitrostjo vsaj 40 besed na minuto. Podjetje Google bo pogodbe z izbranimi kandidati sklenilo za obdobje 12 mesecev oziroma 24 mesecev, ti pa bodo v samovozečem avtomobilu podjetja Google morali preživeti osem ur na dan.

Testni vozniki bodo igrali pomembno vlogo pri razvoju avtonomnih vozil, saj bodo inženirjem posredovali povratne informacije za izboljšavo vozila. Testni vozniki bodo za delo seveda »nagrajeni«, in sicer preračunanih 17,7 evrov na uro vožnje.


Prijavi napako v članku