Avtomobilizem
28.01.2010 17:17
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Garmin nűvi 1490TV navigacija z digitalnim TV sprejemnikom

Garmin, vodilno podjetje za razvoj navigacijskih sistemov, predstavlja nüvi 1490TV, osebni navigacijski pripomoček, ki združuje vrhunske značilnosti navigacije z DVB-T digitalnim TV sprejemnikom.
Z uporabo DVB-T digitalnega televizijskega standarda, lahko nűvi 1490TV predvaja digitalni prenos TV in radio vsebin iz več kot 14-ih držav po vsej Evropi.
Z uporabo DVB-T digitalnega televizijskega standarda, lahko nűvi 1490TV predvaja digitalni prenos TV in radio vsebin iz več kot 14-ih držav po vsej Evropi.

Z uporabo DVB-T digitalnega televizijskega standarda, lahko nűvi 1490TV predvaja digitalni prenos TV in radio vsebin iz več kot 14-ih držav po vsej Evropi. Bistvenega pomena je, da je naprava enostavna za uporabo in ima vse običajne funkcije, ki bi jih sicer našli v top modelih navigacij Garmin nüvi. Z dodatkom DVB-T digitalnega sprejemnika lahko uporabniki ostanejo v stiku z vsemi digitalnimi TV vsebinami preko radijskih valov.

Vsaka skrb, da bi voznik imel vključen TV na navigaciji med vožnjo, je odveč, ker je Garmin vgradil varnostno funkcijo, ki izklopi TV predvajanje med vožnjo. Med vožnjo je mogoča le navigacija.

Nüvi 1490TV ima svetel, barvni zaslon na dotik, diagonale 12,7 cm, ki zagotavlja, da je katerakoli slika svetla in barvita, kar bo navdušilo uporabnike pri gledanju športnih dogodkov, kot je prihajajoče Svetovno prvenstvo v nogometu. Tako ne bodo zamudili predvajanj nogometnih tekem. Naprava ima tudi pregledovalnik slik z možnostjo foto navigacije.

Nüvi 1490TV ima vgrajene stereo zvočnike in izhod za slušalke 3,5 mm, z dolgo življenjsko dobo litij-ionske baterije, video vhod za zunanjo vzvratno kamero (dodatna oprema), vgrajeno anteno za DVB-T visoko močnega območja signala in dve magnetni dipolni anteni za področja z slabšo pokritostjo s signalom.

Nüvi 1490TV ima prednaložene podrobne zemljevide cest v Evropi, brezplačne posodobitve prometnih informacij (na voljo le v državah, kjer obstajajo servisi RDS-TMC), opozorila na varnostne kamere, baze podatkov z več kot dva milijona interesnih točk (POI), kjer so vključeni hoteli, zanimivosti, bencinske črpalke in še več. Garmin “Kje sem” varnostna funkcija prikazuje uporabnikovo natančno lokacijo, najbližja križišča, bolnišnico, policijsko postajo in kontaktne podatke servisnih storitev.

Naprava omogoča tudi prostoročno telefoniranje z uporabo brezžične tehnologije Bluetooth z združljivimi telefoni. Uporabniki lahko najdejo in kličejo telefonske številke (posebej podprti telefoni lahko tudi dostopajo do zgodovine dnevnika prejetih, neodgovorjenih in odhodnih klicev) ali POI bazo podatkov (hoteli, restavracije, trgovine in še več).

Nüvi 1490TV bo na voljo predvidoma v drugem četrletju 2010.

Vas zanima več iz te teme?
Garmin navigacija

Prijavi napako v članku