Telefoni
26.12.2016 06:40

Deli z drugimi:

Share

Galaxy S8 vendarle z nekoliko manjšim zaslonom?

Največji model telefona Samsung Galaxy S8 bo po vsej verjetnosti opremljen s 15,2-centimetrskim (6-palčnim) zaslonom.
Največji model telefona Samsung Galaxy S8 bo po vsej verjetnosti opremljen s 15,2-centimetrskim (6-palčnim) zaslonom.

Pred kratkim so se na spletu pojavile govorice, da bo novi pametni mobilni telefon podjetja Samsung opremljen z večjim zaslonom od zdajšnjega modela Galaxy S7. Čeprav se je sprva govorilo, da bo zaslon večjega modela pametnega telefona Galaxy S8 opremljen s kar 15,7-centimetrskim (6,2-palčnim) zaslonom, so se kot vse kaže pri južnokorejskem gigantu odločili za nekoliko bolj razumno mero. Iz virov blizu podjetja Samsung namreč poročajo, da bo novi telefon družine Galaxy po vsej verjetnosti opremljen z le 15,2-centimetrskim (6-palčnim) zaslonom.

Pri podjetju Samsung bodo seveda ponudili v prodajo tudi manjšo različico pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S8, ki bo za prikazovanje slik imel na voljo »le« 12,7-centimetrski oziroma 5-palčni zaslon visoke ločljivosti. Tako pri manjšem kot pri večjem modelu se pričakuje nekoliko ukrivljen zaslon na robovih in z manjši rob okoli zaslona. Preostala strojna oprema novosti naj bi obsegala še novi procesor družine Exynos, ki bo kot prvi izdelan s pomočjo 10-nanometrske tehnologije ter naj bi prinesel 27-odstotno povišanje zmogljivosti, 40-odstotno povišanje energijske učinkovitosti in predvsem manjše segrevanje. Na voljo pa naj bi bila tudi različica s procesorjem Snapdragon 835, ki pa bo na voljo le za določene trge širom sveta.

Piko na i pa naj bi dala podpora za brezžično povezavo Bluetooth 5.0, saj se ta ponaša s kar trikrat večjim dometom, dvakrat večjo hitrostjo (do dveh megabitov na sekundo) in osemkrat večjo prepustnostjo za komunikacijo z napravami od zdajšnjega. Za dolgo avtonomijo delovanja pa naj bi poskrbela baterija podjetja LG Chemical. Samsung Galaxy S8 naj bi bil javnosti predstavljen nekje sredi leta 2017, čeprav se lahko zgodi, da bo uradna predstavitev na voljo že v prvih mesecih 2017.


Prijavi napako v članku