Računalništvo, telefonija
25.02.2011 09:38

Deli z drugimi:

Share

Fujitsujev tablični računalnik

Tablični računalnik STYLISTIC Q550 poleg upravljanja z dotikom poslovnim uporabnikom nudi visoke standarde varnosti
Nov tablični računalnik iz družbe Fujitsu, ki poslovnim uporabnikom nudi visoke nivoje varnosti
Nov tablični računalnik iz družbe Fujitsu, ki poslovnim uporabnikom nudi visoke nivoje varnosti

Fujitsu je predstavil tablični računalnik STYLISTIC Q550, ki je zasnovan za poslovne uporabnike z visokimi zahtevami na področju varnosti podatkov. Tablični računalnik je Fujitsu medijem predstavil danes zjutraj v Tokiu, tablica pa bo lansirana na CeBIT-u 2011, ki se bo odvijal v Hanovru v Nemčiji, od 1. do 5. marca 2011.

Fujitsujev STYLISTIC Q550 temelji na dolgoletni dediščini ustvarjanja tabličnih računalnikov za profesionalne in poslovne uporabnike. Tablica je brez tipkovnice in z vključenimi varnostnimi lastnostmi “od glave do pet” ustreza tudi najbolj strogim varnostnim zahtevam vladnih in poslovnih uporabnikov. Poleg tega se Fujitsujev tablični računalnik STYLISTIC Q550 nemoteče poveže v obstoječo IT infrastrukturo.

Medtem ko se podjetja izogibajo potrošniških pametnih telefonov in tabličnih računalnikov ter jih zaradi varnostnih vrzeli ne želijo povezovati v svoje korporativne mreže, je Fujitsu zavzel alternativen pristop. Ustvaril je mobilno napravo, ki popolnoma ustreza uporabi v poslovnih okoljih. Operacijski sistem Microsoft Windows® 7 zagotavlja neopazno integracijo, prav tako pa poslovni uporabniki niso soočeni z dodatnimi stroški licenciranja ter stroški, ki nastanejo z novim proizvodom, saj tablični računalnik uporablja enako programsko opremo kot je nameščena v infrastrukturi podjetja.

Fujitsujev STYLISTIC Q550 odreši skrbi tudi najbolj previdne vodje informatike. Značilnosti kot sta napredno varovanje pred krajo (Advanced Theft Protection) – sistemska platforma, ki je odporna na globlje nivoje vdiranja v računalniške sisteme in opcijski modul Trusted Platform, pomagata zagotoviti, da ostanejo podatki na tabličnem računalniku STYLISTIC Q550 zavarovani tudi v primeru izgube ali kraje.

Uporabniške značilnosti prav tako pomagajo ločiti Fujitsujev tablični računalnik od drugih mobilnih naprav. STYLISTIC Q550 se razlikuje po elementih kot sta avtonomija baterije, ki zagotavlja delovanje skozi cel delovni dan in 10.1-inčen zaslon, ki se ne sveti in dovoljuje uporabo v prostorih ter na prostem. Neopazno povezljivost zagotavljajo WLAN, Bluetooth in opcijski širokopasovni mobilni 3G/UMTS, ki podpira deljenje dokumentov, ko ste na poti ter druge oblike sodelovanja. Odlično ergonomijo dopolnjuje preprost vnos podatkov – preko vmesnika, ki omogoča upravljanje z dotikom in preko peresa, ki je občutljiv na dotik. STYLISTIC Q550 avtomatično prepozna kdaj uporabnik dela s peresom in mu dovoljuje, da med pisanjem svojo roko nasloni na ekran. Vgrajena programska oprema za prepoznavanje pisave spremeni vhodno pisavo v besedilo. Ko pisalo ni v uporabi se tablični računalnik avtomatično prilagodi vmesniku na dotik.

Rajat Kakar, podpredsednik oddelka osebnih računalnikov pri Fujitsu Technology Solutions je povedal: “Mnogo tabličnih računalnikov, ki jih danes najdemo na trgu so zabavne igračke, vendar ne naslavljajo poslovnih in varnostnih potreb, zaradi česar imajo podjetja zadržke pred najnovejšo mobilno računalniško tehnologijo. Z novim tabličnim računalnikom, ki združuje več kot 20 let izkušenj dela na mobilnih računalnikih za poslovno uporabo, Fujitsu odgovarja na potrebe profesionalnih in vladnih uporabnikov.”

Fujitsujev tablični računalnik STYLISTIC Q550 je dostopen po celem svetu. Nastavitve in specifikacije strojne in programske opreme se razlikujejo glede na regijo. Cena tabličnega računalnika se giblje od 699 EUR dalje, vključno z DDV-jem.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku