Računalništvo, telefonija
07.09.2011 14:09

Deli z drugimi:

Share

Fujitsu z novim PRIMERGY TX100 S3

Strežnika PRIMERGY TX100 S3 sta zasnovana za manjša in srednje velika podjetja ter ponujata prednosti kot sta preprosto upravljanje in procesorska tehnologija Intel® Xeon®
Nov strežniški sistem družbe Fujitsu je zasnovan za manjša podjetja in jim omogoča večjo poslovno učinkovitost
Nov strežniški sistem družbe Fujitsu je zasnovan za manjša podjetja in jim omogoča večjo poslovno učinkovitost

Fujitsu je predstavil dva nova strežnika PRIMERGY, ki sta zasnovana za potrebe manjših podjetij: PRIMERGY TX100 S3 Standard Edition in PRIMERGY TX100 S3 Core Edition. Oba strežniška modela pomagata manjšim podjetjem doseči poslovno učinkovitost s kombinacijo posebnih sistemskih funkcij in zmogljivosti.

Oba strežniška modela, PRIMERGY TX100 S3 Standard Edition in PRIMERGY TX100 S3 Core Edition, sta zasnovana na novi družini procesorjev Intel® Xeon® E3. Strežnika predstavljata popoln paket za manjša podjetja, saj ponujata odlično razmerje med ceno in zmogljivostjo ter visoko energetsko učinkovitostjo.

Strežnik PRIMERGY TX100 S3 Standard Edition je idealen za srednja in manjša podjetja, ki potrebujejo strežnik za delo z dokumenti, internetom in pisarniškimi programi. Strežnik združuje izboljšano delovanje procesorjev in razširljiv spomin z operacijskim sistemom Microsoft Windows Small Business Server Essentials 2011. Strežnik zagotavlja nove standarde na področju razpoložljivosti IT sistemov vhodnega razreda in je zasnovan za podjetja, ki delujejo 24 ur na dan, 7 dni na teden. PRIMERGY TX100 S3 Standard Edition ponuja izboljšano varovanje podatkov z opcijsko rezervno baterijsko enoto, ki jo uporabimo v primeru nenačrtovane zaustavitve sistema.

Samostojni PRIMERGY TX100 S3 Core Edition je strežnik, ki je primeren za manjša podjetja, ki se ne želijo mučiti z zapleteno IT administracijo. Tehnologija samostojnega strežnika (headless technology) pomeni, da strežnik PRIMERGY TX100 S3 Core Edition ne potrebuje svojega monitorja, tipkovnice ali miške. Strežnik lahko preprosto upravljamo z uporabo standardne tehnologije za dostop do namizja s kateregakoli osebnega računalnika, ki je priključen na mrežo. S tem zmanjšamo potreben prostor in posledično tudi stroške. Inovativna tehnologija ‘Just power-up ‘n’ run’ in že nameščen operacijski sistem Microsoft Windows® 2008 R2 Foundation, dramatično znižata kompleksnost upravljanja strežnika, čas in stroške za nove lastnike strežnika, upravlja pa ga lahko tudi ne-tehnično osebje. Fujitsu je strežniku dodal še programsko opremo, ki mu dovoljuje avtomatično odkrivanje in popravljanje napak, ki jih najde v fazi zagona sistema.

Oblikovanje obeh strežniških sistemov PRIMERGY TX100 S3 omogoča nižje operativne stroške in hrup ter višjo učinkovitost delovanja. Poraba energije je nižja kot pri konkurenčnih sistemih, saj strežnika dosegata 94-odstotno učinkovitost pri delovanju, zaradi 0-vatne tehnologije pa ne rabita energije, medtem ko administratorjem še vedno omogočata izvajanje vzdrževalnih opravil. Fujitsu stremi k zmanjšanemu okoljskemu odtisu in minimalni proizvodnji hrupa, zato imata oba strežniška modela tudi matično ploščo, ki ne vsebuje halogena.

Tehnične lastnosti:

 • PRIMERGY TX100 S3 Standard Edition
 • Izbira med procesorji Intel® Xeon® E3-1200 (štiri-jedrni), Pentium® Celeron® in Core i3®
 • Razširljivost pomnilnika do 32 Gb
 • Vgrajen 2×1 Gb LAN
 • Vgrajen krmnilnik LSI RAID 0/1 , opcijski krmilnik SATA RAID 5/6 z rezervno baterijo
 • Do 4 trdi diski
 • iSCSI podpora zagona sistema
 • PRIMERGY TX100 S3 Core Edition
 • Izbira med procesorji Intel® Xeon® E3-1200 (štiri-jedrni), Pentium® Celeron®, Core i3®
 • Razširljivost pomnilnika do 8Gb
 • Vgrajen 2×1 Gb LAN
 • Vgrajeni krmnilnik LSI RAID 0/1
 • Do 4 trdi diski
 • Že nameščen operacijski sistem Windows Server Foundation 2008 R2
 • Programska oprema Headless Recovery Manager, ki omogoča preprosto upravljanje

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH
Za več informacij so vam na voljo pri Fujitsu Technology solutions GesmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Fujitsu logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Fujitsu Technology solutions GesmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku