Facebook
08.02.2012 15:10
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebookova dekleta vas lahko stanejo zajeten kupček denarja

Ne nasedajte lepim obrazom na Facebooku.
Ne nasedajte lepim obrazom na Facebooku.

Lepa dekleta so bila že od nekdaj vir takšnih ali drugačnih težav. Sedaj postajajo težava tudi na Facebooku. Policijska uprava Ljubljana je namreč uporabnike priljubljenega družabnega omrežja posvarila, naj se kot hudič križa izogibajo stikom z neznanimi mlajšimi ženskami. Za njihovimi profili se namreč skrivajo spretni kriminalci, ki vam lahko ne sila preprost način izmaknejo zajeten kupček denarja.

 

Spletni kriminalci z uporabo lažnega profila najprej navežejo stik z nič hudega slutečimi uporabniki Facebooka. Po nekaj izmenjanih sporočilih ti uporabnike priljubljenega družabnega omrežja napeljejo k temu, da sodelujejo v namišljeni nagradni igri. Tu gre po navadi za glasovanje za njih oziroma njihovo fotografijo. Strošek glasovanja naj bi znašal le nekaj deset centov. V zameno za glasovanje naj bi se uporabniki družabnega omrežja potegovali za luksuzno potovanje.

Uporabniki Facebooka takoj po vnosu kode »*123*123#« doživijo hladen tuš. Dobijo namreč povratno sporočilo, s katerega je razvidno, da ni šlo za glasovanje, ampak za plačilo prek sistema Moneta. Za dosedanje primere so policisti iz policijske uprave Ljubljana razkrili, da so spletni kriminalci naivne uporabnike olajšali kar za 50 evrov. Ko se boste torej ponovno potikali po priljubljenem družabnem omrežju Facebook, bodite še posebej previdni pri »pridobivanju« mladih seksi deklet, ki si nadvse želijo vaše pozornosti. Te si namreč želijo le vašega denarja.


Prijavi napako v članku