Računalništvo, telefonija
25.12.2009 10:03

Deli z drugimi:

Share

Facebook začelo uporabljati štirikrat več Japoncev, Mixi še naprej prvi

Mixiju se kot kaže na Japonskem vedno bolj trese stolček.
Mixiju se kot kaže na Japonskem vedno bolj trese stolček.

Analitično podjetje NetRatings je naredilo raziskavo o tem, kako radi Japonci uporabljajo socialno omrežje Facebook. Ugotovili so, da se je število uporabnikov v primerjavi z lanskim letom povečalo skoraj za štirikrat, a to še vedno ni dovolj, da bi Facebook zasedel prvo mesto po številu uporabnikov tovrstnih strani na Japonskem.

Letošnjega novembra so na Facebooku zabeležili 1,39 milijona različnih japonskih uporabnikov, kar je glede na lanskih 355.000 uporabnikov v istem mesecu precejšen dvig, so sporočili iz NetRatingsa. Še posebej močno pa se je povečalo število novih japonskih profilov v zadnjih treh mesecih, saj so jih v tem času zabeležili kar 767.000 novih.

Kljub temu, da Facebook uporablja vedno več Japoncev, pa ta še vedno precej zaostaja za podobnim in pri nas precej nepoznanim spletnim servisem Mixi, ki zaseda prestol na Japonskem od leta 2004, ko je začel delovati. Mixi ima sicer mesečno kar 9,2 milijona različnih uporabnikov.

Mixi je pred Facebookom tudi po količini in času uporabe. Prvega je namreč povprečni uporabnik meseca novembra obiskal 18-krat in na njem preživel 4 ure in pol, Facebook pa povprečno samo 3-krat in bil na njem le 36 minut. Po teh podatkih vidimo, da so Japonci časovno zelo malo prisotni na Facebooku. Ste se kdaj vprašali, koliko časa sami preživite na njem? Vsekakor pa se vam splača preživeti največ časa na portalu Računalniških novic, in sicer na naslovu http://www.facebook.com/rn.novice, saj se na njem vedno nekaj dogaja.


Prijavi napako v članku