Računalništvo, telefonija
05.12.2019 07:42
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook z možnostjo prenosa fotografij na Google Photos

Fotografije in videoposnetke bomo lahko kmalu iz Facebooka prenesli neposredno v storitev Google Photos.
Fotografije in videoposnetke bomo lahko kmalu iz Facebooka prenesli neposredno v storitev Google Photos.

Storitev Google Photos je med uporabniki elektronskih naprav zelo priljubljena. Ta namreč omogoča brezplačno shranjevanje in samodejno organiziranje vseh vaših spominov. Uporabniki lahko brezplačno varnostno kopirajo neomejeno število fotografij in videoposnetkov v velikostih do 16 milijonov slikovnih točk oziroma do ločljivosti 1080p. Do njih pa lahko dostopajo v poljubnem telefonu ter tabličnem ali drugem računalniku na spletnem naslovu https://photos.google.com/.

Ker pa ima večina uporabnikov fotografije shranjene kar na svojem profilu družbenega omrežja Facebook, so se pri največjem ponudniku družbenih omrežij odločili, da jim priskočijo na pomoč. Njihovi programerji so namreč pripravili praktično orodje oziroma storitev, ki bo omogočila enostaven prenos fotografij in videoposnetkov neposredno v storitev Google Photos. Orodje bo najprej na voljo na Irskem, v začetku leta 2020 pa tudi drugod.

Vse podrobnosti o novi storitvi podjetja Facebook bodo znane v prihodnjih nekaj tednih. Številni uporabniki pa noviteto največjega družbenega omrežja seveda pozdravljajo. Gre namreč za rešitev, ki bo marsikomu poenostavila varnostno kopiranje fotografij in videoposnetkov.


Prijavi napako v članku