Facebook
20.07.2012 17:35
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook izgublja, Google+ pridobiva

Gre Facebook po poti Internet Explorerja?
Gre Facebook po poti Internet Explorerja?

Vojna med družbenima omrežjema Facebook in Google+ se zaostruje, pri čemer je slednji pred kratkim dobil pomembno bitko. Številne raziskave so namreč pokazale, da se število aktivnih in rednih uporabnikov Facebooka drastično zmanjšuje. Analitske hiše odstotka padca niso smele razkriti, saj gre za skrbno varovano skrivnost. Številni spletni mediji trdijo, da je moral biti ta kar znatni, saj naj bi vodilni Facebooka že pripravljali krizni scenarij.

Razlogov za upad števila aktivnih uporabnikov priljubljenega družbenega omrežja naj bi bilo več. Največji upad naj bi bil povezan z nenehnim spreminjanjem politike zasebnosti in s slabim varovanjem osebnih podatkov. Konec junija je javnost še izvedela, da je imel Facebook pred časom glavno oziroma super geslo, s katerim je lahko dostopal do vseh profilov. K temu je seveda potrebno dodati še nenehne dodelave uporabniškega vmesnika, spreminjanja nastavitev in vse bolj vsiljivega oglaševanja.

Medtem ko se Facebook sooča s padanjem števila aktivnih uporabnikov in s tem posledično vrednosti na borzi, konkurenčni Google+ vse bolj pridobiva na priljubljenosti. Število uporabnikov in aktivnih uporabnikov se namreč neprestano povečuje. Nekateri že namigujejo, da je Googlu uspelo doseči to, da uporabniki razočarani nad Facebookom prehajajo na Google+. Če je temu tako, se bo razmerje moči v naslednjih nekaj letih skoraj zagotovo prevesilo na stran računalniškega giganta in bo Facebook le še bleda senca tistega, kar je danes.


Prijavi napako v članku