Telefoni
20.04.2020 13:13

Deli z drugimi:

Share

Evropska unija zanika povezavo med koronavirusom in tehnologijo 5G

Koronavirus in tehnologija 5G nimata prav ničesar skupnega!
Koronavirus in tehnologija 5G nimata prav ničesar skupnega!

Že pred časom smo poročali o tem, da je mogoče na številnih družbenih omrežjih zaslediti vse več »prispevkov«, ki novo mobilno omrežje 5G povezujejo s svetovno pandemijo koronavirusa. Ti prispevki postajajo vse bolj množični, čeprav ni nobenih veljavnih oziroma znanstvenih dokazov, ki bi povezali omrežja 5G in koronavirus. Poleg tega mobilno omrežje 5G v določeni delih sveta celo ključen za nemoteno delo zdravstvenih delavcev, saj bi bili brez njega ob ključne podatke, ki so pomembni v boju proti novemu virusnemu obolenju.

Ker prispevkom, ki novo mobilno omrežje 5G povezujejo s svetovno pandemijo koronavirusa, ni videti konca, so izjavo končno podali tudi predstavniki Evropske unije. Ti so v izjavi za javnost jasno dali vedeti, da ni nikakršne povezave med koronavirusom in tehnologijo 5G. Koronavirus je namreč klasičen virus, ki se prenaša med ljudmi z majhnimi kapljicami, ki nastanejo, ko kihamo, kašljamo ali dihamo. Tehnologija 5G pa je nova generacija mobilne tehnologije, ki deluje preko neionizirajočih radijskih valov.

Evropska unija nam tako daje jasno vedeti, da ni nikakršnih dokazov, da je 5G škodljiv za zdravje ljudi. Izbruh koronavirusa v kitajskem mestu Wuhan ni povezan s tehnologijo 5G in verjetno izvira neposredno iz ribje tržnice. Več o izjavi evropske unije pa si lahko preberete na spletni strani Uprave za varstvo pred sevanji, in sicer na spletni povezavi https://www.gov.si/novice/2020-04-15-eu-ni-povezave-med-koronavirusom-in-tehnologijo-5g/.


Prijavi napako v članku