Računalništvo, telefonija
28.08.2019 12:59
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Etični pametni telefon Fairphone 3 ugledal luč sveta

Novi Fairphone 3 je že navdušil marsikaterega ljubitelja čistega okolja.
Novi Fairphone 3 je že navdušil marsikaterega ljubitelja čistega okolja.

Podjetje Fairphone je že pred časom ponudilo v prodajo poseben modularni pametni telefon s prodajno oznako Fairphone. V principu gre za to, da lahko pri tem pametnem mobilnem telefonu po potrebi čez čas zamenjamo samo določen del strojne opreme. Tako na primer preprosto zamenjamo zgolj baterijo, če izide nova, zmogljivejša, in se na ta način izognemo nakupu celotnega novega telefona. Niti ne potrebujete posebnega tehničnega znanja, saj lahko posamezne dele menjate hitro in enostavno, brez serviserja in brez kakršnega koli orodja. Podjetje ponuja vse – od kamer do zaslonov, baterij in praktično vsega ostalega, kar je lahko na telefonu zamenljivo.

Ker je povpraševanje po modularnih pametnih mobilnih telefonih v porastu, je nizozemsko podjetje Fairphone pripravilo že tretjo generacijo njihovega etičnega telefona. Novost temelji na osnovi mobilnega procesorja Qualcomm Snapdragon 632. Osnovni model premore še zaslon s 14,4-centimetrsko oziroma 5,65-palčno diagonalo, ločljivostjo FHD+ in razmerjem stranic 18 proti 9, 4 gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajen pomnilnik s 64 gigabajti prostora za shranjevanje podatkov, ki ga po potrebi lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD.

Pametnemu mobilnemu telefon Fairphone 3 dovolj dolgo avtonomijo delovanja nudi baterija kapacitete 3.000 miliamper ur, ki je opremljena s tehnologijo hitrega polnjenja QuickCharge 3.0. Tu najdemo še digitalni fotoaparat ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, spletno kamero ločljivosti 8 milijonov slikovnih točk in mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie. Novost je naprodaj na spletni strani https://shop.fairphone.com/en/, vstopna cena pa je postavljena na 450 evrov.


Prijavi napako v članku