Varnost
12.11.2009 13:18
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

ESET ostaja najuspešnejše slovaško podjetje

Sprejemna pisarna ESET
Sprejemna pisarna ESET

Podjetje ESET, ki je nam verjetno bolj znano po njihovih protivirusnih in zaščitnih prizadevanjih (Nod32 oziroma Smart Security), je ponovno osvojilo prestižno slovaško nagrado najuspešnejšega podjetja »Firma roka 2009«, s čimer še naprej utrjuje zaupanje med uporabniki. V tej luči in luči predstavitve podjetja je uredništvo Računalniških novic podjetje s sedežem v Bratislavi tudi obiskalo, kjer so nam v sodelovanju s podjetjem Si Splet postregli z nekaterimi zanimivimi podatki.

Njihove izdelke po svetu namreč uporablja kar 90.000.000 uporabnikov, najmočnejši regiji pa ostajata področje EMEA in severna Amerika. Na dan prejmejo preko 100.000 edinstvenih (unique) poročil o novih okužbah, kar njihovi strategiji proaktivne zaščite (o kateri veliko pišemo tudi v reviji Računalniške novice) pridoda veliko uporabno vrednost. Trenutna strategija prodaje izdelkov je naravnana predvsem na domače uporabnike in manjša podjetje (cca. 80 %), načrtujejo pa tudi odločnejšo držo v smeri proti večjim podjetjem.

Novejša prizadevanja so usmerjena tudi na mobilne naprave (Mobile Antivirus), po zadnji izjavi Stevea Jobsa, v kateri tradicionalno »nedotakljive« Mac uporabnike nagovarja k uporabi protivirusne zaščite, pa v kratkem načrtujejo tudi prve izdelke za zaščito Mac OS X sistemov (prva beta različica naj bi bila na voljo še ta mesec).

ESET-ovo kvaliteto potrjujejo tudi najrazličnejša priznanja in certifikati, po številu katerih vsekakor prednjačijo pred konkurenco. Njihov najmočnejši argument vsekakor ostaja: »Smo prvi, ki smo uporabnikom ponudili proaktivno zaščito.«, torej ne samo reagiranje na nastalo situacijo, temveč sprotno prepoznavanje najrazličnejših groženj, ki temelji na analizi programske kode potencialno sumljivih datotek.

Slovaškim kolegom torej uspeva prav v vseh pogledih, k čemur sigurno pripomore tudi izjemno sproščeno delovno ozračje v poslovnih prostorih, ki verjetno še najbolj spominja na »zloglasne« Google pisarne. Vsekakor si z lahkoto predstavljam delo v skrbno dizajniranih prostorih, polnih fitnes naprav, ročnih nogometov in priročnih kuhinj, s pogledom na novi most v centru Bratislave.

Vas zanima več iz te teme?
NOD 32 antivirusni program antivirusni programi

Prijavi napako v članku