Strojna oprema
26.02.2007 11:38
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

EOS-1D Mark III

Canon je s predstavitvijo digitalnega zrcalno-refleksnega fotoaparata EOS-1D Mark III postavil nov standard v profesionalni fotografiji. Naslednik modela EOS-1D Mark II se ponaša s hitrostjo zajema 10 posnetkov na sekundo in z ločljivostjo 10,1 milijona točk ter omogoča zaporedno slikanje do 110 fotografij v formatu JPEG (30 v formatu RAW). Temelj hitrosti in visoke ločljivosti fotoaparata sta dva slikovna procesorja DIGIC III, ki prvič omogočata 14-bitno slikovno obdelavo pri aparatih serije EOS.

Serija EOS-1 je bila tokrat deležna obsežne tehnološke prenove, s katero je pridobila vrsto novih zmogljivosti in naprednih lastnosti, kot je 3-palčni zaslon LCD z možnostjo kadriranja Live View, EOS-ov integrirani sistem čiščenja tipala, novi sistem 19-točkovnega samodejnega ostrenja in 63-consko merjenje svetlobe. Tipalo CMOS velikosti APS-H (28,1*18,7 mm) omogoča večji razpon občutljivosti ISO od 100 do 3200, ki ga je mogoče povečati na L:50 in H:6400.

“EOS-1D Mark III predstavlja združitev vseh znanj, ki jih je Canon pridobil v času 20-letnega razvoja sistema EOS,” je dejal Tsunemara Ohara, višji generalni direktor fotografskega razvojnega centra pri Canonu. “Snovanje tega fotoaparata se je začelo z nepopisanim listom. Izboljšali smo vse plati fotografskega procesa in znova preučili vsako oblikovno odločitev, kar nas je pripeljalo do fotoaparata EOS s poznano ergonomijo in izboljšanimi lastnostmi. Naši razvojni inženirji so navdušeni nad rezultatom.”


Prijavi napako v članku