Računalništvo, telefonija
16.01.2019 13:57
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Enakost spolov in digitalna varnost otrok visoko na agendi družbe Kaspersky Lab

Družba Kaspersky Lab je izdala poročilo o svojih družbeno odgovornih projektih, v katerem predstavljajo tehnološke, izobraževalne in dobrodelne pobude podjetja. V letošnjem poročilu izstopajo dejavnosti podjetja za promocijo enakopravnosti spolov v tehnološki industriji po celem svetu in spodbujanje izobraževanja otrok o digitalni varnosti. Poročilo kaže na pomoč podjetja pri rasti skupnosti in njegov prispevek k ustvarjanju boljšega in varnejšega sveta.
Enakost spolov in digitalna varnost otrok visoko na agendi družbe Kaspersky Lab
Enakost spolov in digitalna varnost otrok visoko na agendi družbe Kaspersky Lab

Družba Kaspersky Lab je ponosen zagovornik enakosti spolov v tehnološki industriji. Razume namreč, da raznoliki zaposleni prispevajo k boljši uspešnosti, produktivnosti in dinamičnosti podjetja. Tako je predana promociji kariere na področju spletne varnosti ženskam. V družbi verjamejo, da zaposlitev v tej panogi ni samo razburljiva izkušnja, ki nudi zadovoljstvo, ampak ustvarja boljši svet z zaščito ljudi, podjetji in organizacij pred spletnimi grožnjami. Kaspersky Lab želi v svoje vrste privabiti več žensk, ki bodo zakrpale vrzel na področju potrebnih veščin in razširile pogled industrije na spletne grožnje.

Kot sponzor tekmovanja Girls in Tech’s AMPLIFY Kaspersky Lab omogoča, da podjetnice pokažejo svoje poslovne dosežke. To je le ena od pobud, s katero podjetje podpira in pomaga ženskam, ki imajo strast za digitalne izdelke in storitve. Skozi program PwC’s Tech She Can Charter si družba prizadeva tudi za povečanje števila žensk na delovnih mestih na področju (informacijske) tehnologije.

Pomoč staršem, da s s pomočjo tehnologije varujejo svoje otroke

Med ključnimi rešitvami podjetja je mobilna aplikacija Kaspersky Safe Kids, s katero lahko starši določijo lokacijo svojega otroka. Aplikacija lahko pošlje tudi obvestilo, če se otrok znajde na nepoznanem območju. Za primer, v Južni Afriki se je mama Lida Erasmus zanesla na aplikacijo, da je našla svojo mladoletno hčer, ko je ta odšla od doma z mladim moškim in se ni vrnila. Lida je z aplikacijo lahko izsledila svojo hčerko in se odpeljala do nje.

Družba Kaspersky Lab prav tako redno organizira turnejo Safe Kids, s katero ozavešča o varnosti otrok na spletu. S tem programom so se otroci, stari med 7 in 13 let, v Južnoafriškem Johannesburgu in Cape Townu, pa tudi v nekaterih delih vzhodne Azije, naučili, kako se lahko zaščitijo tako v realnih kot virtualnih nevarnih življenjskih situacijah.

Dobrodelni tudi zaposleni

Zaposleni v podjetju podpirajo dobrodelne pobude skozi prostovoljstvo in organizacijo dogodkov, ki pomagajo ljudem v stiski ter ustvarjajo boljši svet. Na tem področju so bili še posebej aktivni zaposleni v Rusiji in Severni Ameriki, ki so med drugim poskrbeli za dobavo nujnih zalog za sirotišnico v ruskem kraju Udomlya, zbirali so sredstva za organizaciji American Cancer Society in Cure for Alzheimer’s Fund, pa tudi za prizadete v hurikanu Harvey.

»V 21-tih letih zgodovine našega podjetja smo naredili dolgo pot na različnih področjih. Morda družbena odgovornost podjetja ni najbolj izpostavljeno področje, ampak je kljub temu zelo pomembno za razvoj naše korporativne kulture. Prispevamo k varnejšemu in boljšemu svetu izven zidov podjetja. Osredotočamo se na projekte, ki so blizu našemu področju dela, kot so zagotavljanje brezplačnih varnostnih rešitev ali učenje otrok o spletni varnosti. Delamo pa tudi na projektih, ki zagotavljajo enakost spolov in promovirajo izobraževanje na področjih, kot so znanost, tehnologija, strojništvo in matematika,« je izpostavil Eugene Kaspersky, generalni direktor družbe Kaspersky Lab, in dodal: » Zelo sem vesel, da lahko delimo ne le rezultate našega dela na sedežu družbe, ampak tudi uspehe izpostav po celem svetu, kjer naši sodelavci izvajajo lokalne programe prostovoljstva in razne dobrodelne akcije.«

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB
Za več informacij so vam na voljo pri PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PRISTOP d.o.o., KASPERSKY LAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku