Telefoni
08.07.2012 18:05
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Eksplozivni Samsung Galaxy S3 zgolj potegavščina

Mobilni telefon Samsung Galaxy S3 je dejansko poškodovala mikrovalovna pečica!
Mobilni telefon Samsung Galaxy S3 je dejansko poškodovala mikrovalovna pečica!

Konec junija je v javnost priromala novica, da je irskemu uporabniku pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S3 brez razloga eksplodiral. Ta je bil položen na armaturni plošči vozila. Iz aparata naj bi se najprej iskrilo, nato pa je uporabnik zaslišal pok. Svoje trditve je podkrepil s fotografijami, ki so v trenutku preplavile svetovni splet. Ker so eksplozivni mobilniki že terjali človeška življenja, je podjetje Samsung primer vzelo nadvse resno in sprožilo temeljito preiskavo dogodka.

Preiskovalci južnokorejskega giganta so pri pregledu poškodovanega Galaxyja S3 kmalu ugotovili, da požar in eksplozijo niso povzročile elektronske komponente v mobilniku. Poškodbo ohišja in naprave je dejansko povzročil zunanji vir energije, ki je bil »naslonjen« nanj. Tudi neodvisni raziskovalci so potrdili, da mobilnik s požarom in eksplozijo ni imel čisto nič. Glede na poškodbe ohišje in to, da je zaslon še vedno deloval, z mobilnikom pa ni bilo mogoče klicati, so preiskovalci prišli do zaključka, da je poškodbe povzročila mikrovalovna pečica.

Uporabnik s psevdonimom dillo2k10 je zaradi trdnih dokazov preiskovalcev naposled le priznal, da je potegnil za nos tako rekoč vse spletne medije. Poškodbe na mobilniku je dejansko povzročila mikrovalovna pečica. Vanjo je uporabnik položil pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S3 z namenom, da bi ga osušil, ker mu je padel v vodo. Mikrovalovna pečica nato seveda opravila svoje. Uporabniki mobilnikov Samsung Galaxy S3 se torej lahko oddahnejo, saj je njihova dragocena naprava povsem varna in zanesljiva.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku