Strojna oprema
11.01.2008 12:14

Deli z drugimi:

Share

Eden in edini: Logitech Harmony One


“Daljinec” nove generacije.

Harmony One predstavlja znaten preskok v evoluciji doslej najbolje prodajanih daljinskih upavljalnikov Harmony. Tako kot njegovi predhodniki, tudi Harmony One omogoča opravljanje aktivnosti z enim klikom, poleg tega pa je njegov nadzor nad domačo zabavo še lažji z barvnim zaslonom na dotik, intiutivno razporeditvijo tipk in izjemno udobnim in uporabnikom prijaznim dizajnom. Harmony One je prejel nagrado za najboljšo inovacijo na področju pripomočkov za zabavo doma; CES 2008 Deign and Engineering Award: Best of Innovations in Home-Enertainment Accessories.

S tem, ko sistemi zabavne elektronike za domačo uporabo postajajo vse bolj sofisticirani in kompleksni, narašča tudi raven frustracije ljudi in njihove prevzetosti s potrebo po posedovanju številnih aparatov, potreba po pisnih navodilih (t.i. ‘plonk listkih’) za uporabo različnih sistemov za družinske člane in število daljinskih upravljalnikov na kavnih mizah. Po podatkih raziskav se s tovrstnimi težavami srečuje vse več družin. Poročilo IMS Research “Prihodnost HDTV, 2007” (“The Future of High-Definition TV – 2007 Edition”) napoveduje izjemno rast na področju HDTV za naslednja štiri leta v svetovnem merilu (skoraj 148 mio HDTV gospodinjstev do leta 2011). Potrošnja američanov za digitalne izdelke naj bi tako dosegla kar 300 mrd $ v 2010 (Parks Associates, “Digital Living Forecast,” Dec. 2006).

“Napredni daljinski upravljalniki Harmony so izjemno uspešni pri zagotavljanju enostavnega, t.i. “1-klik” dostopa do priljubljenih aktivnosti, kot so gledanje televizije, igranje video iger ali poslušanje glasbe – vse z enim samim daljinskim upravljalnikom,” je povedala Ashish Arora, podpredsednica in generalna direktorica Logitechove poslovne enote Harmony. “Z namenom izboljšanja naše linije naprednih daljinskih upravljalnikov smo med razvojem Harmony One želeli do potaknosti spoznati in razumeti interakcijo med ljudmi, njihovimi daljinskimi upravljalniki in sistemi zabavne elektronike. Harmony One je tako rezultat naše najbolj obsežne raziskave in razvoja doslej na tem področju – temu smo namenili več kot 20.000 ur.”

Ključni rezultat Logitechovih raziskav je tako 5,6 cm velik barvni zaslon na dotik, ki uporablja zmogljivo tehnologijo, ki reagira na drobne električne dražljaje s konic naših prstov. Tehnologija, občutljiva na dotik, je bolj trajna v primerjavi z zasloni, ki reagirajo na pritisk. Barvni zaslon na dotik Harmony One zagotavlja nadzor nad vsako napravo v domu s pomočjo infrardečega sprejemnika, vključno z digitalnimi video rekorderji, High-Definition televizijami in mnogimi gospodinjskimi pripomočki. Zaslon Harmony One lahko prav tako prikaže ikone določenih TV postaj, ki nam omogočajo hiter dostop do priljubljenih postaj.

Na podlagi raziskave uporabnikov je Logitech ugotovil, da lahko izboljša uporabniško izkušnjo daljinskega upravljalnika Harmony s kreiranjem bolj intuitivne razporeditve tipk. Te so razdeljene v 4 cone (številke, tradicionalne tipke za upravljanje DVD, D-plošček s tipkami za reguliranje volumna in sprehajanje po kanalih, ter menu tipke na zaslonu) za enostavno uporabo in nadzor nad današnjimi najbolj priljubljenimi napravami zabavne elektronike. Na Harmony One daljinskem upravljalniku se nahaja le 40 najpomembnejših tipk, tako da lahko uporabniki hitro najdejo pravo. Vsaka tipka je oblikovana individualno, in tako zagotavlja uporabne iztočnice, ki omogočajo uporabo daljnskega upravljalnika s pomočjo dotika, ne da bi pri tem morali tudi gledati kaj pritiskajo.

Daljinski upravljalnik Harmony One je izredno udobno ergonomsko oblikovan in zagotavlja enostavno uporabo vsakemu članu družine ne glede na velikost dlani. Z elegantno oblikovanim črnim ohišjem in srebrno osnovo, črnimi gumbi in belo osvetlitvijo je Harmony One popoln dodatek za vsako dnevno sobo. Polnilno postajo daljinskega upravljalnika je, zaradi njegove prilagodljive osvetlitve, moč hitro najti, tudi v temi.

Poleg optimiziranega dizajna, Harmony One zagotavlja že znane značilnosti, ki so skupne družini Harmony daljinskih upravljalnikov, vključno z ekskluzivnim kontrolnim aktivacijskim sistemom na 1-klik, največjo podatkovno bazo zabavne elektronike, vodeno namestitvijo prek spleta in sofisticirano telefonsko podporo.

Razvoj aktivacijskega kontrolnga sistema na 1-klik
Uporaba Harmony One barvnega zaslona na dotik je izredno enostavna – potrebno se je le dotakniti ustreznega aktivacijskega gumba, Harmony One pa opravi vse ostalo; vklopi ustrezne komponente v pravilnem zaporedju in poda pravilne napotke. Za ogled DVD-ja se je na primer potrebno le dotakniti tipke “Glej DVD” (“Watch a DVD”) na zaslonu. Harmony One bo sam prižgal televizijski sprejemnik, DVD predvajalnik in A/V sprejemnik. Če je potrebno, Harmony One daljinski upravljalnik omogoči tudi prilagoditev glasnosti na stereo sistemu. Nobene potrebe ni, da bi upravljali z vsako komponento posamezno – Harmony One upravlja z vsemi. Harmony One omogoča tudi interaktivno pomoč na zaslonu, če pride do motnje z IR povezavo (na primer, če nekdo stopi pred TV komunikator oz. set-top box).

Patentirana tehnologija Smart State Technology
Patentirana tehnologija Smart State Technology® omogoča daljinskemu upravljalniku Harmony One upravljanje na podlagi aktivnosti, saj spremlja stanje in nastavitev različnih komponent, s katerimi upravlja. S pomočjo te tehnologije lahko uporabniki enostavno preklapljajo med gledanjem domačega kina in poslušanjem glasbe z izbiro enega samega aktivacijskega gumba.

Vodena namestitev na spletu
Logitechov spletni vodnik za namestitev zagotavlja izredno enostavno namestitev in uporabo Harmony One daljinskega upravljalnika. Z intiutivnim namestitvenim čarodejem, ki uporabnike vodi skozi proces, uporabniški vmesnik Harmony One omogoča uporabnikom, da sami vnesejo znamko in model blagovne znamke svojih komponent. Vnešene informacije sistem nato avtomatično primerja z značilnostmi, kodami in infrardečimi ukazi več kot 225.000 aparatov več kot 5.000 proizvajalcev (baza se osvežuje dnevno), ki se nahaja v Logitechovi spletni podatkovni bazi. Aparat, ki ga trenutno še ni v bazi, je mogoče dodati z uporabo spletnega sistema. Namestitveni proces omogoča uporabnikom, da dodajo kontrolne znake z originalnega daljinskega uporabnika na Harmony One. Ko želi uporabnik dodati novi aparat v dnevno sobo, je lahko prepričan, da Harmony One lahko z njim upravlja – danes in jutri.

Cena in dosegljivost
Pričakujemo, da bo Harmony One na voljo v ZDA in Evropi v začetku februarja po priporočeni maloprodajni ceni € 249.99 (v Evropi).


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Bronasti partner

openIT d.o.o.

Dimičeva ulica 13, 1000 Ljubljana, Tel: 01 589 81 89
OpenIT od leta 2012 izvaja poslovna izobraževanja s področja digitalnega marketinga, računovodstva, upravljanja s človeškimi viri (HR), prodaje, prava, financ, time managementa ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več