Računalništvo, telefonija
29.04.2016 10:59

Deli z drugimi:

Share

Dva digitalna fotoaparata za iPhone 7 Pro?

Mobilni telefon iPhone 7 naj bi bil kot prvi iPhone opremljen z dvema digitalnima fotoaparatoma.
Mobilni telefon iPhone 7 naj bi bil kot prvi iPhone opremljen z dvema digitalnima fotoaparatoma.

O prihajajočem pametnem mobilnem telefonu iPhone 7 podjetja Apple je bilo povedanega že veliko, dodatno olje na ogenj pa je nedavno prililo japonska spletna stran Macotakara. Ta je namreč javnosti razkrila slike, ki prikazujejo obliko ohišja novega mobilnega telefona podjetja iz Cupertina. Iz njih je razvidno, da bo oblika mobilnega telefona iPhone 7 v osnovi enaka zdajšnjemu modelu, bo pa novinec razpolagal s kar dvema fotoaparatoma, ki naj bi omogočala celo zajem 3D fotografij.

Ostale govorice o pametnem mobilnem telefonu Apple iPhone 7 ostajajo enake. Največja pridobitev novosti bo vsekakor z ohišjem poravnana digitalna fotoaparata, saj izbočen fotoaparat pri mobilnem telefonu iPhone 6 moti marsikaterega uporabnika. Sprememb bodo deležni tudi »plastični trakovi«, saj bodo vidni le na dnu in na vrhu ohišja, zadnja stranica pa bo ostala enotna. Pametni mobilni telefon iPhone 7 naj bi bila še vodoodporen in naj bi razpolagal z novim priključkom za slušalke, ki naj bi v debelino namesto klasičnih 3,5 milimetrov meril zgolj dva milimetra.

Med drugimi novostmi novega mobilnega telefona iPhone 7 pa naj bi našli še procesor A10, ki ga bo podjetje TSMC izdelalo s pomočjo 16 nanometrske tehnologije ter odsotnost gumba »Home« oziroma »Domov«, saj je slednji zaradi načina uporabe mobilnih telefonov postal vse manj pomemben. Če se bodo uresničile nedavne spletne govorice, potem bo novi Applov pametni mobilni telefon iPhone 7 kot prvi opremljen z revolucionarno brezžično tehnologijo Li-Fi. Nova tehnologija naj bi omogočala teoretični prenos podatkov s hitrostjo do 224 gigabitov na sekundo, v praksi pa naj bi se hitrost vsaj na začetku gibala okoli 10 gigabitov na sekundo.


Prijavi napako v članku