Računalništvo, telefonija
03.02.2020 07:07
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dobra novica za uporabnike Windowsov 7

Dobra novica za vse uporabnike odpisanega Windowsa 7
Dobra novica za vse uporabnike odpisanega Windowsa 7

Pri Microsoftu so nedavno operacijskemu sistemu Windows 7 po dobrem desetletju dokončno odrekli uradno podporo. Uporabniki zastarelega sistema so ostali brez varnostnih popravkov, saj je bila brezplačna podpora zanj sredi januarja dokončno odpravljena. To v praksi pomeni, da so uporabniki bolj kot ne izpostavljeni milosti in nemilosti spletnih kriminalcev.

Tega pa se zelo dobro zavedajo proizvajalci protivirusnih rešitev. Velika večina vodilnih ponudnikov je namreč zagotovila, da bodo njihovi izdelki še nekaj let oziroma po večini nekje do januarja leta 2022 združljivi z odpisanim operacijskim sistemom. Kljub temu se na to ne gre preveč zanašati, saj si lahko vodilni proizvajalci protivirusnih rešitev kadarkoli premislijo.

Podjetje Sophos je podporo za Windows 7 napovedalo konec decembra 2020, junija leta 2021 pa mu bo odreklo še podporo za rešitve v oblaku. F-Secure bo še naprej podpiral Windows 7 vsaj do decembra 2021, tudi McAfee bo nudil redno podporo do decembra 2021, nato bo sledila “podaljšana” podpora do decembra 2023. Podjetje Avira je v izjavi za javnost sporočilo, da bo zastareli Microsoftov operacijski sistem Windows 7 podpiralo še do novembra leta 2022. To je nedvomno odlična novica za uporabnike Windowsov 7, na katere še vedno prisega slaba četrtina uporabnikov namiznih in prenosnih osebnih računalnikov po vsem svetu.


Prijavi napako v članku