Tiskalniki in skenerji
17.11.2022 15:02
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Dnevi SOLID WORLD: novosti, izboljšave, praksa in pogled v prihodnost

Tradicionalni Dnevi SOLID WORLD so letos potekali med 9. in 11. novembrom. Kot je v navadi, so strokovnjaki podjetja obiskovalcem prikazali zadnje novosti v programskih rešitvah 3DEXPERIENCE, SOLIDWORKS,SOLIDCAM ter raznolik spekter ostalih rešitev – od načrtovanja do proizvodnje.
Foto: Solid World
Foto: Solid World

Dogodek, ki je v živo potekal v Radomljah, so dopolnili in popestrili uspešni uporabniki njihovih programskih rešitev, ki so lahko obiskovalcem podali informacije »iz prve roke«. Brezplačen dogodek je potekal tri dni, tako da je res lahko podrobno pokril vse spektre tematike.

Prvi dan je bil namenjen rešitvam za razvoj in načrtovanje. Predstavili so novosti in izboljšave v novi različici SOLIDWORKS 2023, govora pa je bilo tudi o digitalizaciji podjetij in o možnostih financiranja.

Poglobili so se v posamezne rešitve ter pokazali, kako virtualno prototipirati izdelke, načrtovati  in upravljati življenjski cikel izdelkov v oblaku, načrtovati  vijačene in varjene konstrukcije, kako izgleda cenovno najugodnejše orodje za 2D risanje in podobno.

Drugi dan je bil namenjen spoznavanju različnih rešitev za proizvodnjo. Obiskovalci so lahko spoznali sodoben proces proizvodnje in pogledali v prihodnost. Na vrsti so bile novosti in izboljšave v SolidCAMu, v popoldanskem času pa so predstavili programiranje kompleksnih stružno-rezkalnih strojev, pokazali, kako se upravljajo kompleksne knjižnice orodij, govorili o sodobnih programskih rešitvah v orodjarstvu in podobno. V živo smo lahko videli, kako poteka obdelava na sodobnem stružno-rezkalnem CNC stroju.

Tretji dan tradicionalnega dogodka Dnevi SOLID WORLD je bil namenjen aditivnim tehnologijam in 3D skeniranju. Udeleženci so lahko spoznali različne tehnologije 3D tiskanja, materiale ter njihove lastnosti … Predstavili so nabor FFF, SLA in SLS 3D tiskalnikov različnih proizvajalcev, sledil pa je še praktičen prikaz 3D skeniranja z ročnimi in stacionarnimi optičnimi skenerji ter obdelava podatkov (vzvratni inženiring in kontroling).

Še en dogodek za vse, ki jih navdušuje svet 3D tiskanja ali se s 3D tiskom ukvarjajo. Dogodek, ki je prikazal, kaj je danes že vse mogoče in se je hkrati zazrl v prihodnost industrije.

Več lahko najdete na www.solidworld.si


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
3D printerji 3D tehnologija


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARES RAČUNALNIŠTVO d.o.o.

Tržaška cesta 330, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 21 50
Ares računalninštvo d.o.o. vam po nakupu nudi brezplačno tehnično pomoč, izvaja pa tudi kompletne instalacije in servis računalniške opreme. Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več

NAVEZA d.o.o.

Ščita 9, 1315 Velike Lašče, Tel: 01 787 30 25
Naveza d.o.o. je podjetje z več kot 15 leti izkušenj na področju računalniške podpore, digitalizacije ter izdelave in vzdrževanja spletnih strani. Vedno si prizadevajo najti rešitve, ... Več