Obvestila podjetij
26.03.2021 05:58
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Digitalna znanja za delovna mesta prihodnosti

Microsoft Slovenija, Fast Lane Slovenija, Ministrstvo za javno upravo, Adecco H.R., Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije, Univerza v Ljubljani in Univerza na Primorskem so predstavili novo pobudo Digitalna znanja za delovna mesta prihodnosti.

S pobudo nagovarjajo študente, iskalce zaposlitve ter zaposlene v javnem in zasebnem sektorju, ki morajo zaradi vse hitrejše digitalizacije pridobiti dodatna znanja in spretnosti, da bodo lahko najbolje uporabili vse prednosti sodobnih tehnologij. Na voljo so jim štirje brezplačni učni programi za poslovno in podatkovno analitiko, razvoj aplikacij in programski razvoj z malo ali brez kode, ki vključujejo tudi praktična spletna predavanja uveljavljenih slovenskih in tujih strokovnjakov.

»Okrevanje gospodarstev bo potekalo sredi dolgoročnih trendov digitalizacije in avtomatizacije s sodobnimi tehnologijami, kot so umetna inteligenca, strojno učenje, računalništvo v oblaku in internet stvari. Slovenija je pri tem pred zahtevno nalogo, saj po ugotovitvah OECD-ja sodimo med države z največjim deležem delovnih mest, ki jih zelo ogroža avtomatizacija. Zelo hitro moramo dvigniti raven digitalnih znanj in vsem prebivalkam in prebivalcem olajšati dostop do vseživljenjskega učenja in dodatnih usposabljanj,« je povedala Barbara Domicelj, direktorica Microsofta Slovenije. »Danes predstavljena pobuda, ki je združila kar 18 deležnikov iz slovenskega javnega in zasebnega sektorja, kaže na široko zavedanje izziva pred nami, zato verjamem, da bo Slovenija zagotovo med zmagovalkami digitalnega prehoda.«

»Za uspešno digitalno preobrazbo so pomembne tako digitalne kompetence javnih uslužbencev kot tudi naših končnih uporabnikov, torej državljanov in tudi podjetij. Državljani, ki se zavedajo potenciala digitalnih tehnologij, bodo znali od države zahtevati sodobne rešitve in tudi sodelovati pri njihovem soustvarjanju. Javni uslužbenci, ki se zavedajo tega potenciala, pa bodo ustvarjali boljše predpise, boljše rešitve in boljše storitve, zelo pomembno je tudi, da se bodo z digitalnimi tehnologijami lahko bolj približali državljanom in s njimi tesneje sodelovali,« je povedal Boštjan Koritnik, minister za javno upravo.

Štirje brezplačni učni programi
V okviru pobude je vsem, ki bi radi pridobili znanja za uspešno delo in življenje v digitalni družbi, na voljo dostop do štirih brezplačnih učnih programov na platformi Microsoft Learn: poslovna analitika, podatkovna analitika, razvoj aplikacij in programski razvoj z malo ali brez kode.

Programi v angleškem jeziku temeljijo na samostojnem učenju, udeleženci pa lahko hitrost in čas učenja prilagodijo svojim željam in zmožnostim. Učenje prek platforme Microsoft Learn bodo dopolnjevala tudi praktična spletna predavanja, ki jih bodo izvedli uveljavljeni predavatelji Microsofta, podjetij Fast Lane in Adecco H.R. ter Microsoftovih partnerskih podjetij.

Ob uspešnem zaključku bodo udeleženci pridobili potrdilo o opravljenem izobraževanju. Prav tako se bodo lahko odločili za nadaljevanje učenja s pripravo za pridobitev Microsoftovega certifikata po zelo ugodni ceni.

Pobudo Digitalna znanja za delovna mesta prihodnosti podpirajo tudi AmCham Slovenija, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Univerza v Mariboru, Združenje za informatiko in telekomunikacije pri Gospodarski zbornici Slovenije, Združenje Manager in Zavod Republike Slovenije za zaposlovanje. Praktična spletna izobraževanja bodo ob strokovnjakih Microsofta ter podjetij Fast Lane Slovenija in Adecco H.R. izvedli še strokovnjaki iz Microsoftovih partnerskih podjetij ADD, B2, Comtrade, SPAN in SoftwareOne.

Podpis memoranduma med Microsoftom in Ministrstvom za javno upravo
Ministrstvo za javno upravo in Microsoft sta prav tako podpisala memorandum o soglasju, ki predvideva okrepljeno sodelovanje na področju digitalnih znanj za zaposlene v slovenskem javnem sektorju. Podpisnika načrtujeta, da bosta v ta namen okrepila izmenjavo sodobnih gradiv in drugih virov o razvoju digitalnih znanj, zaposlenim v javnem sektorju pa zagotovila lažji in učinkovitejši dostop do učnih programov in tečajev, ki jih potrebujejo za uspešno pridobivanje ključnih digitalnih veščin.

Vas zanima več iz te teme?
Microsoft

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MICROSOFT d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MICROSOFT d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Microsoft

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MICROSOFT d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ZASLON TELECOM d.o.o.

Brnčičeva 13, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 563 43 30
Zaslon Telecom razvija visokotehnološke rešitve za brezpapirno poslovanje, CTI tehnologije ter interaktivne rešitve na dotik. Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640