Strojna oprema
21.02.2007 11:34
Posodobljeno 14 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Desetletnica blagovne znamke COOLPIX

Ker Nikon letos praznuje 10 let tržne znamke digitalnih kompaktnih fotoaparatov COOLPIX, so se odločili, da medijem in trgu predstavijo svojo celotno prenovljeno serijo, ki je razdeljena v modelske palete z oznakami P (Performance – zmogljivost), S (Style – stil) in L (Life – življenje). Prav tako so posodobili razpoznavni znak te priljubljene tržne znamke, ki je s tem dobila tudi novo interaktivno spletno mesto nikon-coolpix.com. Prenovljena serija se predstavlja seveda z novim dizajnom, sodobnimi tehnološkimi rešitvami in dodelano ergonomijo.


Vrhunec ponudbe, COOLPIX P5000

“Blagovna znamka COOLPIX je bila prvič predstavljena leta 1997 z modelom Nikon COOLPIX 100 in se je z vse večjo in obširnejšo ponudbo utrdila kot ena izmed vodilnih znamk v razredu kompaktnih digitalnih fotoaparatov. V tem času je postala sinonim za fotoaparate najvišjih zmogljivosti in vrhunske kakovosti”, pravi predstavnica za stike z javnostmi pri Nikonu Martina Becmann.

Modeli nove COOLPIX-generacije se odlikujejo na več področjih. Iz družine Nikonovih profesionalnih fotoaparatov so povzeli zmogljive in preverjene tehnološke rešitve, ki so jih združili v kompaktno ohišje všečnega oblikovanja. Kot smo že omenili, so fotoaparati serije COOLPIX razdeljeni v tri modelske palete, od katerih so P-modeli so namenjeni najzahtevnejšim uporabnikom in fotografskim navdušencem, Modeli z oznako S predstavljajo kombinacijo dovršenega in elegantnega videza z vgrajenimi inovativnimi tehnologijami, fotoaparati z oznako L pa so modeli za družinsko rabo, s katerimi je preprosto rokovati in so cenovno dostopni.


Srednji razred, S50C

Če začnemo pri vrhu: Nikon COOLPIX P5000 je kompaktni digitalni fotoaparat namenjen amaterjem z visokimi ambicijami in poznavalcem, ki iščejo nove kreativne rešitve. Kakovostno reprodukcijo zajetih motivov zagotavlja 1/1,8-palčni CCD senzor z efektivno ločljivostjo 10 megapik in svetlobno občutljivostjo do ISO3200. Kakovosten in zmogljiv objektiv Nikkor s 3,5-kratno optično povečavo zaokroža še vgrajena tehnologija VR za optično stabilizacijo slike, ki je bila sprva razvita za Nikonove SLR objektive. Nikon COOLPIX bo na prodajnih policah prihodnji mesec, priporočena cena zanj pa bo 429€.

Srednji del prenovljene ponudbe predstavljajo trije modeli, in sicer S500, S20 in S50C. Prva dva se ponašata z efektivno ločljivostjo 7,1 megapike in imata vgrajen 2,5-palčni LCD zaslon (230.000 oziroma 153.000 slikovnih točk), model S50C pa z 7,2 megapikami in 3-palčnim (250.000 pik) LCD zaslonom. Vsi imajo vgrajeno 3-kratno optično povečavo in stabilizator slike (VR) ter tri napredne programske funkcije – samodejno zaznavo in ostrenje obraza (Face Priority), zaznavo in odpravo pojava rdečih oči (Red-Eye Fix) in samodejno izravnavo pretemnih delov fotografije pri močni protisvetlobi (D-Lighting). Vsa tehnologija modela S500 je varno shranjena v elegantno jekleno ohišje, S200 pa se ponaša s tankim, le 18,5mm debelim aluminijastim ohišjem. Posebnež v seriji je model S50C, fotoaparat modne valovite oblike s pravokotno vgrajenim optičnim objektivom VR ter vgrajenim brezžičnim vmesnikom (WiFi), ki v kombinaciji s storitvijo COOLPIX CONNECT omogoča obveščanje izbranih oseb o dosegljivosti novih fotografij (Picture Mail), storitev Picture Bank pa omogoča prenos in varnostno shranjevanje večje količine fotografij ob polnjenju baterije. Tudi Nikon COOLPIX Style modeli bodo na prodajnih policah marca. Za S50C bo treba odšteti 399€, za S500 349€ in za S200 269€.


In, najcenejši L10

Na repu kvalitativne in cenovne lestvice se nahajajo trije modeli Life; L10 in L11 sta opremljena z CCD tipalom ločljivosti 5 oziroma 6 megapik in 5,1 oziroma 6,1 cm velikim LCD zaslonom. Nikon COOLPIX L12 se ponaša z optično ločljivostjo 7,1 megapik in 6,3 cm velikim LCD zaslonom. Vsi trije imajo vgrajen objektiv s 3-kratno optično povečavo ter napredne funkcije Face Priority, Red Eye Fix ter Day Lighting, model L12 pa premore še optični stabilizator VR. Vsi trije modeli Nikon COOLPIX Life bodo na našem trgu še ta mesec. Cena za L10 bo znašala 149€, za L11 179€ in za L12 209€.

Pri Nikonu pravijo, da bo Novo COOLPIX-generacijo digitalnih fotoaparatov spremljala tudi obsežna medijska akcija in posebne promocije pooblaščenih prodajalcev.


Prijavi napako v članku