Tablični računalniki
31.05.2012 06:30

Deli z drugimi:

Share

Deset tisoč dolarjev za prototip tablice iPad

Takšen bi bil videti tablični računalnik iPad, opremljen z dvema priključkoma za polnjenje in prenos podatkov.
Takšen bi bil videti tablični računalnik iPad, opremljen z dvema priključkoma za polnjenje in prenos podatkov.

Danes na trgu tabličnih računalnikov dominira iPad. Applova tablica namreč obvladuje že kar 68-odstotkov svetovnega trga. To niti ne preseneča, saj je Apple s tablico iPad leta 2010 te elektronske naprave povsem približal željam in potrebam uporabnikov. Čeprav tablični računalnik uporabljamo več v pokončnem kot ležečem položaju, je ta že od vsega začetka opremljen zgolj z enim priključkom, kjer lahko napravo polnimo in podatke izmenjujemo z osebnim računalnikom.

Čeprav iPad razpolaga z enim priključkom, je Apple pred pričetkom njegove prodaje resno razmišljal, da bi ga opremil z dvema. To »dokazuje« prototip tabličnega računalnika iPad, ki je pred kratkim zašel na spletno prodajalno eBay. Ta ima namreč dva priključka za polnjenje in prenos podatkov. Za shranjevanje podatkov ima naprava na voljo 16 gigabajtov pomnilnika.

Prototip prvega tabličnega računalnika iPad je med uporabniki portala eBay pričakovano vzbudil veliko zanimanja. Ker je kupec zraven tablice priložil vso potrebno dokumentacijo, so ponudbe zanj padale kot za stavo. Lastnik je za prototip tabličnega računalnika iPad z dvema priključkom za polnjenje in prenos podatkov na koncu iztržil kar preračunanih 8.250 evrov.

Prodajalec, ki je po vsej verjetnosti tesno povezan s podjetjem iz Cupertina, žal ni želel razkriti, zakaj se je Apple tik pred pričetkom prodaje tablice iPad odločil zgolj za en priključek. Za to potezo se je po vsej verjetnosti odločilo zato, ker bi uporaba dodatnega priključka »zahtevala« debelejšo napravo. Verjetno je Apple ocenil, da kupcem več pomeni tanjša naprava kot pa dva priključka za polnjenje in prenos podatkov.

Vas zanima več iz te teme?
Apple tablični računalniki

Prijavi napako v članku