Računalništvo, telefonija
19.05.2016 21:29
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

CyberWISER Light: poskrbite za varnost vaših računalniških sistemov

CyberWISER Light je nova brezplačna storitev za učinkovito upravljanje s tveganji v kibernetskem prostoru, ki znižuje vstopne ovire za prevzemanje uspešnih praks, zlasti za mala in srednje velika podjetja, ki ne razpolagajo s sredstvi ali strokovnjaki s področja varnosti v IKT. XLAB sodeluje pri razvoju storitve CyberWISER Light z integracijo varnostnih mehanizmov za analizo ranljivosti in omejevanja tveganj.
Učinkovitejše obvladovanje tveganj s CyberWISER Light
Učinkovitejše obvladovanje tveganj s CyberWISER Light

Tweet: @cyberwiser Light: za varnost vaših računalniških sistemov in podporo odločanju #riskmanagement @XLAB_Research http://goo.gl/r0glnI

V dobi digitalnega poslovanja je zavedanje o posledicah kibernetskih napadov za poslovanje malih in srednje velikih podjetij ključnega pomena za vzpostavljanje ustreznih varnostnih strategij.

Resnost posledic kibernetskih vdorov in njihov dolgotrajni vpliv, o katerem poročajo podjetja, ki so jim bila izpostavljena, vključuje izgubo zaupanja, ugleda blagovne znamke in zmanjšano sposobnost pridobivanja novih poslov. Glede na raziskave, izvedene v Veliki Britaniji, izgube za majhno podjetje na letni ravni segajo tudi do 6000 eur.

CyberWISER Light omogoča podjetjem prenos znanja in izkušenj strokovnjakov za svetovanje s področja kibernetske varnosti v prakso: izvajanje tako ocen tveganj kot testiranj spletnih ranljivosti z namenom razumevanja posledic odtekanja in zlorab osebno določljivih podatkov (PII, Personally Identifiable Information) ter intelektualne lastnine.

CyberWISER Light postavlja obvladovanje tveganj v središče dobrih poslovnih praks. »Za WinMedical je to odlična priložnost za oceno izpostavljenosti kibernetskemu tveganju glede na profil podjetja in sprejetje ustreznih ukrepov za obvladovanje tveganj,« pravi Emanuele Angione iz podjetja WinMedical, ki je eno od testnih uporabnikov storitve CyberWISER Light.

Uporabniki se lahko odločijo tudi za izvedbo testa ranljivosti spletnega strežnika ali aplikacije, nakar prejmejo na svoj e-naslov poročilo o izpostavljenosti kibernetskemu tveganju.

Med testnimi uporabniki storitve CyberWISER Light je tudi svetovni distributer električnih naprav, podjetje REXEL. »Nova funkcionalnost, ki omogoča učinkovitejše obvladovanje kibernetskih tveganj, zagotavlja dodaten nivo varnosti, podporo odločanju in predstavlja dodano vrednost za sektor energetike,« pravi Roberto Mannella, glavni svetovalec za varnost omrežij pri podjetju REXEL. Podjetje s sedežem v Parizu bo med prvimi preizkusilo celoten paket storitev CyberWISER Light, ki bo na voljo spomladi 2017.

Vodnik za uporabnika v 4ih korakih: https://www.cyberwiser.eu/how-get-started-using-cyberwiser-light

WISER

Inovacija je bila razvita v okviru projekta WISER, ki ga podpira Evropska Unija v sklopu programa Obzorje 2020. Obvladovanje tveganj postavlja v središče dobrih poslovnih praks in je razvita za širok spekter panog. Do l. 2017 bo na voljo celovita storitev za oceno, monitoring in omejevanje tveganj v realnem času: paket storitev za upravljanje s tveganji, razvit za MSP, in paket storitev za analizo spletne ranljivosti (RMPaaS, Risk Management Platform as a Service), kritičnih infrastruktur in kompleksnih sistemov, ki zahtevajo implementacijo namenskih kontrol. XLAB sodeluje pri projektu kot integrator varnostnih mehanizmov za zagotavljanje večje digitalne varnosti in analizo ranljivosti.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem XLAB
Za več informacij so vam na voljo pri XLAB
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem XLAB? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Zlati partner

Crayon

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 0597 87 142
Crayon je globalno podjetje, ki svojim strankam pomaga zgraditi komercialne in tehnične temelje za uspešno digitalno transformacijo v oblak. Ponujamo celovite IT rešitve migracij ... Več
Zlati partner

COLBY d.o.o.

Ob Dravi 6, 2000 Maribor, Tel: 02 330 33 00
Podjetje Colby d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 1993. Ukvarja se s prodajo iger za računalnike in igralne konzole. V začetku so prodajali preko pošte, kasneje preko lastne trgovine. ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več