Programska oprema
26.07.2005 11:54
Posodobljeno 16 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Corel praznuje 20. obletnico obstoja


Se še spomnite Corelovih balonov?

Družba Corel je bila ustanovljena leta 1985. Ustanovitelje je vodilo načelo, da vsak uporabnik računalnika potrebuje zmogljivo, inovativno zasnovano in cenovno dostopno programsko opremo. Čeprav je od takrat minilo že 20 let, to načelo še vedno drži!

Za uporabnike po vsem svetu je ime Corel sinonim za enega izmed vodilnih ponudnikov na trgu programske opreme. Posamezni programski izdelki, ki so na voljo v 17 različnih jezikih, slovijo po tem, da so dobro založeni s funkcijami, enostavni za uporabo in na voljo za dostopno ceno. Ker Corel pri svoji ponudbi ne odstopa od teh načel, so programski izdelki postali nepogrešljiva orodja in prva izbira številnih uporabnikov po vsem svetu.


Nova Corel podoba

Prvi in hkrati najpomembnejši izdelek za Corelov uspeh na trgu je CorelDRAW. Majhna razvojna skupina, ki je takrat snovala rešitve za namizno založništvo, je prišla do spoznanja, da obstaja boljši način za ustvarjanje grafike z uporabo računalnika. V samo nekaj letih je izvirna aplikacija CorelDRAW postala izjemno priljubljena med uporabniki in hkrati postavila nove standarde, ki jih je poslej morala dosegati programska oprema za grafično oblikovanje drugih ponudnikov. Pozneje je Corel paleto izdelkov močno razširil in ponudil odlične izdelke, med katerimi velja posebej omeniti WordPerfect Office, Painter, Corel DESIGNER Technical Suite in Paint Shop Pro.

V dveh desetletjih svojega obstoja se je Corel uveljavil kot pionir v panogi programske opreme, postavil pomembne mejnike, uporabnikom pa ponudil prilagodljive in zmogljive programske izdelke z veliko dodano vrednostjo.


Prijavi napako v članku