Strojna oprema
11.12.2006 11:39

Deli z drugimi:

Share

Cisco prodal več kot 2 milijona usmerjevalnikov

Podjetje Cisco Systems je sporočilo, da je po svetu prodalo prek 2 milijona usmerjevalnikov z integriranimi storitvami (ISR) in tako napovedalo pomemben mejnik v svojem obstoju.

Poleg tega je Cisco Systems v te usmerjevalnike vpeljal ključne nove tehnologije, med drugim:
– Revolucionarno rešitev za navidezna zasebna omrežja (VPN) brez tunela, ki temelji na tehnologiji skupinsko zašifriranega prenosa (Group Encrypted Transport – GET VPN).
– Visoko zmogljivo napravo za izvajanje omrežnih storitev.
– Dva nova storitvena modula, ki prinašata celovito optimizacijo prostranega omrežja (WAN) in rešitev za pospeševanje delovanja aplikacij.

Nove lastnosti omogočajo širši razpon storitev in integracije k obstoječi ponudbi Cisco ISR, kar podružnicam podjetij omogoča integrirati več varnostnih, govornih, video, brezžičnih in podatkovnih rešitev. Podjetja lahko s tem povečujejo rast in hkrati znatno prihranijo.

Širitev poslovnega sodelovanja z visoko stopnjo varnosti z uporabo inovativne rešitve VPN brez tunela. Z vodilnimi izkušnjami na trgu usmerjevalnikov in varnosti je podjetje Cisco Systems pripravilo GET VPN. Ta tehnologija spreminja načine, kako podjetja in ponudniki storitev ustvarjajo VPN-e, saj odpravlja kompromis med varnim šifriranjem podatkov in inteligentnim usmerjanjem. Kot je razložil Neil Rickard, Gartnerjev podpredsednik za raziskave: “Med velikimi podjetji je mogoče zaznati potrebo po rešitvi, ki bi jim omogočala šifriranje podatkov prek povezav MPLS VPN, da bi lahko zadostili zahtevam regulatorjev. Z obstoječimi tehnikami šifriranja prek tunelov je to težko izvesti brez žrtvovanja kakovosti storitev ali možnosti medsebojnega povezovanja teh storitev.”

Cisco tehnologija GET VPN ponuja razširljivo in varno povezljivost vsakega z vsakim ob uporabi klasičnih zmožnosti usmerjanja. Stranke lahko uporabijo Cisco GET VPN v raznolikih okoljih WAN, vključno z MPSL, brez potrebe po vzpostavitvi tunelov med dvema točkama. Ta zmožnost zniža zakasnitev in izboljša delovanje govornih in video aplikacij v velikih omrežjih.

Izboljševanje poslovnih aplikacij prek integrirane optimizacije in nadziranja WAN. Novi storitveni moduli za usmerjevalnike Cisco IRS prinašajo robustno optimizacijo WAN in pospešitev aplikacij z visokozmogljivo analizo omrežja. Ti storitveni moduli pomagajo strankam izboljšati delovanje aplikacij z odstranitvijo ozkih grl WAN ob dostopanju do datotek in aplikacij iz podatkovnih centrov. S povečano distribucijo širokega nabora aplikacij, ki se izvajajo v podatkovnem centru v oddaljene podružnice, tako IT kot končni uporabniki zaznajo slabše delovanje aplikacije zaradi povečane zakasnitve v omrežjih WAN in nekaterih drugih razlogov.

Integracija programske opreme Cisco Wide Area Application Acceleration Services (WAAS) v Cisco ISR pomaga podjetju povečati zmogljivost delovanja omrežja in aplikacij ob hkratni optimizaciji zmogljivosti WAN, kar ublaži vpliv centraliziranih aplikacij in pomnilniških virov. Prav tako pomembno pa je, da nove zmožnosti WAAS za Cisco ISR uporabljajo isti način delovanja kot obstoječe naprave WAAS iz podjetja Cisco Systems. To pomeni, da izvrstno delujejo skupaj z obstoječimi storitvami, ki temeljijo na ISR kot so kakovost storitev (QoS), požarni zid, seznami za kontrolo dostopa (ACL) in NetFlow.

Nove moči za podružnice z vodilnimi govornimi in video rešitvami. Izboljšave robustnosti nabora lastnosti za govor, video in sodelovanje v usmerjevalnikih Cisco ISR strankam omogočajo znižanje stroškov, doseganje visoke varnosti komunikacij in povečanje dosegljivosti. Te nove lastnosti vključujejo možnosti povezovanja prek protokola SIP, konsolidacijo govora, videa in podatkov na enem vmesniku PRI, rešitvi z visoko stopnjo varnosti Survivable Remote Site Telephony (SRST) in Call Manager Express (CME), integriran govorni XML (VXML), Session Border Controller in druge.

McHenry Savings Bank, finančna ustanova s celovitim naborom storitev s petimi podružnicami v okrožju McHenry v zvezni državi Illinois, nadaljuje z velikimi investicijami v tehnologijo za izboljšavo storitev za svoje stranke, povečanje poslovne rasti in vzdrževanje konkurenčne prednosti. “Usmerjevalniki z integriranimi storitvami Cisco 2800 in 3800, ki so nam pomagali izboljšati zanesljivost omrežja, zmogljivost in storitve, so nam omogočili konkurirati na istem nivoju z velikimi multinacionalnimi bankami,” je povedal Bryan Nash, višji podpredsednik informacijskih tehnologij pri McHenryju.” “Možnosti govornih storitev na usmerjevalnikih Cisco ISR so izjemno poenostavile delovanje McHenryjevega omrežja ob hkratnem povečevanju njegove dosegljivosti. Z vpeljavo rešitve podjetja Cisco Systems smo uspeli znižati operativne stroške za 46.000 ameriških dolarjev.”

Nadaljnje inovacije povečujejo prodajo usmerjevalnikov Cisco ISR. Večkrat nagrajen nabor usmerjevalnikov Cisco ISR sestavljajo usmerjevalniki serij Cisco 800, 1800, 2800 in 3800; ti sodijo med najbolje prodajane izdelke v zgodovini podjetja Cisco Systems. Z dodajanjem novih naprednih storitev v nabor usmerjevalnikov Cisco ISR, omogoča podružnicam podjetij po vsem svetu optimizacijo in rast poslovanja. Cisco Systems je v 18 mesecih prodal milijon usmerjevalnikov, še nadaljnji milijon pa le devet mesecev kasneje. Vse večji odstotek prodanih usmerjevalnikov vključuje tudi napredne storitve. Ta sprejem kaže, da stranke cenijo različne integrirane napredne možnosti, ki jih ponuja Cisco Systems.

Cisco Systems v Second Life. Z otvoritvijo naselja Cisco (v Second Life poiščite “Cisco Systems”) je le-ta z navdušenjem začel svojo pot v navideznem svetu Second Life, 3D interaktivnem metasvetu za navezovanje stikov. Skupnost Second Life predstavlja novo priložnost za interakcijo podjetij z javnostjo v kreativnem in zabavnem navideznem okolju.

Cene in dobavljivost. Modula Cisco WAAS in Cisco Network Analysis bosta v ZDA na voljo od 3.740 in 4.495 ameriških dolarjev naprej. Modul Cisco WAAS je že na voljo, Cisco NAM pa bo predvidoma na voljo v prvem četrtletju koledarskega leta 2007. Rešitev Cisco GET VPN bo na voljo od decembra 2006 kot lastnost v Cisco IOS® 12.4(11)T v usmerjevalnikih Cisco IRS Cisco 7301 in Cisco 7200.


Prijavi napako v članku