Računalništvo, telefonija
27.08.2020 08:40
Posodobljeno 10 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Chrome z novimi možnostmi za lažje in hitrejše brskanje po spletu

Novi Google Chrome bo za delovanje porabil precej manj električne energije.
Novi Google Chrome bo za delovanje porabil precej manj električne energije.

Če je spletni brskalnik Google Chrome vaša prva izbira, ste zagotovo že vajeni tega, da je ta neprestano deležen številnih nadgradenj, ki so bodisi varnostni popravki, bodisi popravki za napake v delovanju ali nove funkcionalnosti. Tudi nove nadgradnje nas ne bodo pustile ravnodušne, saj prinašajo tako lažje kot hitrejše brskanje po svetovnem spletu. Novosti bodo zagotovo prišla prav predvsem zahtevnejšim uporabnikom in tistim, ki večino časa preživijo na spleti.

Novi Chrome prinaša možnost združevanja zavihkov, kar naj bi omogočilo lažje in bolj pregledno uporabo zavihkov. Mnogi uporabniki odprejo desetine zavihkov med brskanjem, kar seveda povzroča veliko zmede. Z uporabo nove možnosti, pa se bomo temu lahko izognili, saj imamo možnost, da več različnih zavihkov združimo v eno skupino. To lahko naredimo tako, da z desno miškino tipko kliknemo na zavihek in izberemo možnost »Dodaj zavihek v skupino«. Če ponovno kliknemo z desnim klikom na skupino, lahko tej skupini dodelimo še ime in celo barvo. Kmalu pa bo spletni brskalnik Chrome prikazal še predogled celotne strani v zavihku, če bomo nanj postavili miškin kazalec. To bo znatno poenostavilo iskanje želene vsebine pri večjem številu zavihkov.

Poleg tega je novi spletni brskalnik Chrome še hitrejši. Ta naj bi bil do deset odstotkov hitrejši v primerjavi z njegovim predhodnikom, in sicer tako pri različici za Windows kot MacOS. Pri tem velja še opozoriti, da nove možnosti še niso na voljo za vse uporabnike. Novosti bodo uporabnikom na voljo postopoma, kar pomeni, da bo trajalo nekaj tednov, preden bodo te na voljo vsem.


Prijavi napako v članku