Življenjski slog
10.04.2024 16:30

Deli z drugimi:

Share

Chipolo, ki deluje z Googlovo aplikacijo Find My Device, bo na voljo maja

Pred skoraj enim letom je slovensko podjetje Chipolo naznanilo svoje sodelovanje s podjetjem Google in predstavilo nova dva iskalnika Chipolo Point, ki delujeta ekskluzivno v Googlovemu Find My Device ekosistemu. Zdaj pa bodo kupci produkte lahko začeli uporabljati.
Vir: Chipolo
Vir: Chipolo

Podjetje Chipolo je v sodelovanju z Googlom razvil Chipolo ONE Point in Chipolo CARD Point, iskalnika ključev in denarnice, ki omogočata, da bodo uporabniki naprav Android, lahko poiskali svoje izgubljene stvari. Lokacijo jim bodo posodabljali vsi uporabniki naprav Android, ki bodo blizu njihovih izgubljenih predmetov. 

Ker pa je bilo najprej potrebno poskrbeti za varnost, sta zadnje leto tako Google kot Apple reševala težavo neželenega zasledovanja ljudi s pomočjo iskalnikov, ki delujejo v njunem ekosistemu. Opozorila o neželenem sledenju pa bodo kmalu implementirana v obeh ekosistemih, kar pomeni, da bodo Point iskalniki – kompatibilni z novim mehanizmom proti zasledovanju – kmalu na voljo za uporabo.

Podjetje Chipolo je pred tremi leti v sodelovanju s podjetjem Apple že lansiral iskalnika Chipolo Spot, ki delujeta z aplikacijo Apple Find My. Sedaj pa bodo skrbi in vprašanje “Kje so moje stvari?” odpravili tudi vsem uporabnikom naprav Android.

Primož Zelenšek, direktor in soustanovitelj podjetja Chipolo: “Pred več kot desetimi leti smo začeli kot start-up podjetje, danes smo ponosni, da vztrajno rastemo in ohranjamo vodilni položaj na trgu, saj se Chipolo pridružuje omrežju Find My Device. S pomočjo širokega omrežja Find My Device in zmogljivosti iskalnika Chipolo Point lahko uporabnikom naprav Android omogočimo napredno izkušnjo iskanja.”


Prijavi napako v članku
Članek je pripravljen v sodelovanju s podjetjem Chipolo.


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ATELJE HERTIŠ d.o.o.

Laznica 63, 2341 Limbuš, Tel: 02 663 30 03
Se trudite povečati prodajo in privabiti nove stranke? Zakaj ne bi kar izkoristili promet, ki gre mimo vašega podjetja? Ali pa enostavno pritegnili obiskovalce določenega dogodka? ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več