Trdi diski
14.01.2010 14:00

Deli z drugimi:

Share

CES 2010: Plextor vstopil na trg pogonov Solid State

Eleganten skupek nove tehnologije.
Eleganten skupek nove tehnologije.

Belgijski Plextor že dolgo velja za zelo inovativno podjetje. Tradiciji se niso izneverili niti tokrat, saj so za sejem zabavne elektronike Consumer Electronics Show (CES 2010) pripravili prvo družino pogonov Solid State. Gre za pogone velikosti 6,35-centimetrov, ki so opremljeni s podatkovnim vmesnikom SATA II in za shranjevanje podatkov ponujajo 64 oziroma 128 GB prostora.

Plextor je pogone Solid State opremil z zmogljivim krmilnikom ameriškega podjetja Marvell in pomnilniškimi elementi MLC (Multi-Level Cell) podjetja Samsung. Statične pomnilnike odlikuje čas med napakami (MTBF) nad poldrugim milijonom ur, delovanje v okoljih med 0 in 70 stopinj Celzija, integrirani algoritem za izločanje slabih bitov in samodejno popravljanje napak, prenesli pa naj bi mehanske sile do 1500 G.

Podjetje Plextor navaja hitrosti sekvenčnega branja do 110 megabajtov na sekundo in pisanja do 65 megabajtov na sekundo, kar je nekoliko manj od številnih konkurenčnih rešitev. Prvi pogoni Solid State podjetja Plextor naj bi bili naprodaj v poznih pomladnih mesecih. Njihova maloprodajna cena in dobavljivost žal nista bili razkriti.

Vas zanima več iz te teme?
SSD diski zunanji trdi diski

Prijavi napako v članku