Prenosni računalniki
14.01.2010 06:21

Deli z drugimi:

Share

CES 2010: Asus UL80JT – prenosni računalnik za najzahtevnejše

CES 2010: Asus UL80JT – prenosni računalnik za najzahtevnejše
CES 2010: Asus UL80JT – prenosni računalnik za najzahtevnejše

Podjetje Asus je na sejmu zabavne elektronike Consumer Electronics Show (CES 2010) predstavilo prenosni računalnik s tržno oznako UL80JT, ki ni pustil hladne niti najzahtevnejše uporabnike. Novi prenosni računalnik namreč ponuja kar poldnevno avtonomijo delovanja in to kljub temu, da za preračunavanje podatkov uporablja zmogljivi Intelov procesor Core i7.

Visoko avtonomijo delovanja je inženirjem podjetja Asus uspelo doseči z uporabo napredne tehnologije, ki procesorju v realnem času zvišuje oziroma znižuje takt delovanja glede na trenutne potrebe sistema. Poleg tega za preračunavanje tridimenzionalnih grafičnih oblik skrbita dva grafična pogona, in sicer vgrajena grafična kartica Intel ter grafično jedro Nvidia GeForce 310.

Za preračunavanje enostavnih grafičnih oblik skrbi Intelova grafična kartica, medtem ko se pri zahtevnejših nalogah samodejno aktivira grafična kartica Nvidia GeForce 310. Podjetje Asus naj bi tržno zanimivi prenosni računalnik UL80JT ponudilo v prodajo še pred poletjem. O maloprodajni ceni prenosnika pa je seveda še prezgodaj govoriti.

Vas zanima več iz te teme?
Asus prenosni računalniki

Prijavi napako v članku