Telefoni
25.02.2018 23:00

Deli z drugimi:

Share

Če prisegate na poceni telefone, vas bo ta novica zagotovo razveselila!

Mobilni procesor MediaTek Helio P60 bo enako zmogljiv kot precej dražji Qualcomm Snapdragon 660!
Mobilni procesor MediaTek Helio P60 bo enako zmogljiv kot precej dražji Qualcomm Snapdragon 660!

Dandanes je na trgu prava poplava poceni, a dobrih pametnih telefonov, zasluge za to pa gredo predvsem kitajskim proizvajalcem in znamkam, ki so med uporabniki vse bolj priljubljene. Pogosto pa se celo zgodi, da kitajski proizvajalci ponudijo v prodajo telefone, ki niso le poceni, ampak so dovolj zmogljivi tudi za najzahtevnejša opravila. To bo zagotovo veljalo za poceni pametne mobilne telefone, ki bodo opremljeni z najnovejšim mobilnim procesorjem Helio P60 podjetja MediaTek.

Podjetje Mediatek bo mobilni procesor Helio P60 javnosti prvič predstavilo med letošnjim svetovnim kongresom mobilne telefonije MWC 2018 (Mobile World Congress), ki bo v Barceloni potekal od 26. februarja do 1. marca. Kljub temu so zanesenjaki spletnega portala Geekbench dobili v roke prvo testno mobilno napravo (prototip), ki je opremljena z novincem. O tej mobilni napravi je trenutno znano le to, da je na njej nameščen mobilni operacijski sistem Android 8.1 Oreo ter da ima poleg procesorja MediaTek Helio P60 na voljo še štiri gigabajte sistemskega pomnilnika.

Zanesenjaki spletnega portala Geekbench so razkrili, da mobilni procesor MediaTek Helio P60 za preračunavanje podatkov uporablja osem procesorskih jeder frekvence dveh gigahercev. V enojedenem preizkusu zmogljivosti je novost dosegla 1.524 točk, v večjedernem načinu pa 5.871 točk. To v praksi pomeni, da je zmogljivost novosti primerljiva s procesorjem Qualcomm Snapdragon 660, ki je sestavljen iz štirih zmogljivih procesorskih sredic Cortex-A73 in štirih energijsko varčnih procesorskih sredic Cortex-A53za večjo avtonomijo mobilnih naprav.


Prijavi napako v članku