Računalništvo, telefonija
11.10.2019 09:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brotherjev zajem dokumentov v digitalno obliko

.. Korporacija Brother ima v svojem portfelju precej velik nabor zelo zmogljivih in cenovno ugodnih skenerjev ..
Serija CDS2 s hitrostjo skeniranja 50 strani na minuto v obojestranskem načinu.
Serija CDS2 s hitrostjo skeniranja 50 strani na minuto v obojestranskem načinu.

Ponudba se začenja pri mobilnih skenerjih serije DS, kjer je glavni poudarek na majhnih dimenzijah in teži, a so modeli kljub tem lastnostim precej zmogljivi. Prav to serijo bo Brother v kratkem prenovil in posodobil. Če potrebujete skeniranje na poti, so te naprave prava izbira, saj jih lahko brez težav shranite v torbo.

Sledi jim serija CDS2 z dvema zelo zmogljivima kompaktnima modeloma s hitrostjo skeniranja 50 strani na minuto v obojestranskem načinu, ki pa sta še vedno precej majhna. Gre za skenerja ADS-1200 in ADS-1700W; prvi ima le USB-priključek, drugi pa ponuja tudi brezžično povezavo. Oba nudita gonilnike Twain in WIA za okolje Windows, Twain in ICA za Apple MacOS ter SANE za Linux.

Opremljena sta z brezplačno programsko opremo za Windows Nuance® PaperPort SE 14 in Nuance® Power PDF, podpirata pa tudi skeniranje z mobilnimi telefoni preko aplikacije iPrint&Scan.

Za resno poslovno uporabo je pri Brotherju na voljo serija ADS3, ki se začne pri modelih ADS-2200 in ADS-2700W. Podobno kot pri nižji seriji, ima prvi model USB-priključek, drugi pa ponuja tudi brezžično povezavo. Funkcije teh dveh letos prenovljenih modelov so skeniranje s hitrostjo 70 strani na minuto v obojestranskem načinu, samodejni 50-listni podajalnik dokumentov, USB-vhod za neposredno skeniranje na ključek, izdelava bližnjic, model »W« pa ima tako kot pri nižji seriji tudi LCD-zaslon ter skenira neposredno kamorkoli v omrežje. Obe napravi ponujata gonilnike Twain 2.3 in WIA za okolje Windows, Twain 1.9 in ICA za Apple MacOS ter SANE za Linux. Priloženi sta programski opremi Nuance® PaperPort 14 SE in NewSoft® Presto!® BizCard OCR.

Najzmogljivejši predstavniki Brotherjevih skenerjev so ADS-2400N, ADS-2800W, ADS-3000N in ADS-3600W. Ti modeli so poleg z USB-priključki opremljeni ali z gigabitno žično mrežno povezavo “N” ali z obema, torej z žičnim in brezžičnim vmesnikom “W”. Skenerja ADS-2 delujeta s hitrostjo 60 strani na minuto v obojestranskem načinu, skenerja ADS-3 pa kar s hitrostjo 100 strani na minuto v obojestranskem načinu. Vsi imajo 50-listni samodejni podajalnik dokumentov. Ob nakupu so priloženi paketi brezplačne premium programske opreme, vključno z ABBYY FineReader Professional, ABBYY PDF Transformer+ in Nuance PaperPort.

Vsi modeli serije ADS ponujajo veliko samodejnih procesov obdelave zajetih dokumentov, saj so skladni s Twain 2.2: samodejna poravnava strani, odstranjevanje ozadja, čiščenje, zaznavanje črtnih kod, odstranjevanje praznih strani in še mnogo več, prav tako pa so skladni s standardi Kofax (KofaxVRS Elite 5.1 in KofaxExpress 3.1) in ISIS. Opremljeni so tudi z ultrazvočnimi senzorji za zaznavanje dvojnih listov (Ultrasonic Double Feed Detection), kar preprečuje skeniranje dveh listov hkrati. Vse podrobnosti si oglejte na www.brother.si/scanners.

In kot kaže, so se pri Brother Adrii, slovenskem predstavništvu korporacije, odločili za zelo resen prodor na tržišče, saj so začeli s postopkom akreditacije pri Arhivu Slovenije za serijo ADS3. Tako bo kmalu na voljo precej akreditiranih modelov, zanimivih tudi za javno upravo, ki zahteva akreditirane naprave, torej skladne s slovensko zakonodajo.

Vsi skenerji imajo slovenske predstavitvene video-posnetke, ki so na voljo na kanalu YouTube “Brother Slovenija/Hrvatska”.

Za svetovanje pri nakupu in podporo si izberite enega izmed pooblaščenih A-partnerjev, ki so usposobljeni tako za prodajo kot servis. Najdete jih pod zavihkom Podpora / Pooblaščeni servisi na njihovi internetni strani. (P.R.)

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BROTHER CEE GmbH
Za več informacij so vam na voljo pri BROTHER CEE GmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

brother_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BROTHER CEE GmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več
Zlati partner

VIBOR d.o.o.

Brnčičeva ulica 41d, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 561 33 21
Z več kot 25 letnimi izkušnjami lahko Vibor d.o.o. zadovolji vse potrebe svojih zadovoljnih strank na področju upravljanja z dokumenti. V želji uporabnikom omogočati hitrejše ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več