Računalništvo, telefonija
04.03.2012 20:41

Deli z drugimi:

Share

Brother je poslal svoje tiskalnike na “oblak”

Zanimive mrežne funkcije so omogočile novim večfunkcijskim tiskalnikom Brother optično branje v in tiskanje iz priljubljenih mrežnih storitev kot so Facebook, Picasa, Flickr, Google Docs, Evernote ali Drop Box.
Aplikacija iPrint&Scan
Aplikacija iPrint&Scan

Vse večji del našega vsakodnevnega življenja, tako poslovnega, kot tudi družabnega in osebnega, se odvija na internetu in pametnih telefonih. Tako je pravzaprav naravno, da Brother vključi svoje najbolj priljubljene večfunkcijske tiskalnike na mrežo in na mobilne telefone.

To je možno skozi serijo “z oblakom” združljivih rešitev za tiskanje, ki dajejo uporabnikom naprav Brother številne enostavne, hitre in učinkovite poti tiskanja, optičnega branja in prenosa dokumentov preko interneta s pomočjo daljinskega upravljalnika. Rešitve, ki ljudem v gibanju prihranijo čas, denar in težave.

Tiskanje na nivoju oblaka
Ideja o ​​”računalništvu v oblaku” je, da imate virtualni strežnik na internetu (“oblak”), ki upravlja z vašimi podatki, in ne več vaš lokalni fizični strežnik, kot ga uporabljajo še mnogi.

“Oblak” lahko prav tako uporabljate za tiskanje dokumentov iz virtualnega strežnika brez uporabe tiskalniških gonilnikov ali neposredno s povezavo z osebnim računalnikom.

V praksi to pomeni, da lahko na primer tiskate iz vašega prenosnika, ko ste v Južni Afriki, tiskalnik pa imate doma ali v pisarni v Sloveniji. Serija tiskalnikov Brother je sedaj združljiva z rešitvami nekaterih podjetij, kot je na primer Google tiskanje iz oblaka.


Večfunkcijski tiskalniki neposredno v “oblaku”

Brother prav tako ponuja dve svoji podprti storitvi v “oblaku”. “Mrežna povezljivost” daje tiskalnikom Brother neposreden dostop do spletnih storitev kot je Facebook, med tem ko Brotherjeva “mobilna povezljivost” omogoča tiskanje iz ali optično branje v pametni telefon ali osebno tablico, na primer iPad.

Brotherjeva mrežna povezljivost je na voljo tudi z najboljšim modelom podjetja Brother v novi seriji brizgalnih večfunkcijskih tiskalnikov, DCP-J925DW.

Preko zaslona na dotik lahko uporabniki povežete večfunkcijsko napravo neposredno z na primer aplikacijo Facebook, slikovnimi bazami podatkov Picasa in Flickr ali z Google Docs. Fotografije in dokumente lahko optično preberete iz naprave Brother in jih pošljete na vaš račun s temi internetnimi storitvami ali obratno, naprava Brother lahko tiska dokumente iz njih.

Tiskanje in optično branje neposredno z vašim mobilnim telefonom
Srce Brother mobilne povezljivosti je brezplačna aplikacija iPrint & Scan, ki je že dosegla veliko priljubljenost med uporabniki pametnih telefonov Apple in dobaviteljev Androida, kot so Samsung, HTC ali Sony Ericsson.

Brother iPrint & Scan je bila prva aplikacija na trgu, ki omogoča optično branje na in tiskanje iz vašega pametnega telefona ali vaše osebne tablice.

Brother neprestano izboljšuje brezplačno aplikacijo iPrint & Scan app, trenutno dostopno za Apple, Android in novi Windows Phone 7 operacijski sistem.

iPrint & Scan deluje z vsemi Brotherjevimi novimi večfunkcijskimi tiskalniki in laserskimi tiskalniki z mrežno povezljivostjo in/ali brezžičnim omrežjem.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem BROTHER CEE GmbH
Za več informacij so vam na voljo pri BROTHER CEE GmbH
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

brother_logo

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem BROTHER CEE GmbH? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku